Astrantia won op de valreep bij VCA en blijft koploper.
Astrantia won op de valreep bij VCA en blijft koploper. Foto: Marieke Lemmen

5D: Astrantia ‘nog één finale’ verwijderd van titel, Toxandria bijna zeker van nacompetitie

Voetbal 858 keer gelezen

MIDDELAAR | Astrantia is nog één overwinning verwijderd van het kampioenschap in de vijfde klasse D. Een zege op eigen veld tegen RESIA’42 op zondag 21 mei betekent een historische titel voor de ploeg van trainer Patrick Pothuizen.

“Nog één finale te gaan”, glunderde Pothuizen na de moeizame maar terechte 0-1 overwinning op VCA afgelopen zondag. Nooit eerder in de 95-jarige clubgeschiedenis speelde Astrantia in de vierde klasse. Vorig jaar liep het in de nacompetitie promotie nét mis. De Middelaarse formatie heeft alles in eigen hand. Vanwege een superieur doelsaldo ten opzichte van de enige concurrent Sporting ST is een titel bij winst een zekerheid. Bij een gelijkspel of verlies, is Astrantia afhankelijk van het resultaat bij Toxandria-Sporting ST in Rijkevoort. ‘Tox’ is bij een gelijkspel zeker van de derde periodetitel, maar zelfs bij een kleine nederlaag weten de oranjehemden dat zij de nacompetitie ingaan. Alleen SV Leunen (thuis tegen SVOC’01) kan bij een monsterzege - en een forse nederlaag voor Toxandria - nog roet in het eten gooien. De Zwaluw - dat thuis BVV’27 ontvangt - is al zeker van de nacompetitie.

Uitspelen
Voor de overige ploegen in klasse 5D is het een kwestie van het seizoen ‘fijn’ uitspelen en toewerken naar volgend seizoen. Dat geldt niet voor VCA, dat haar laatste wedstrijd ooit als standaardteam afwerkt. De ploeg van trainer Santino Nas gaat op bezoek bij hekkensluiter RKDSO in Lomm. In Stevensbeek staat nog een aantrekkelijk affiche op de rol. SVS speelt op eigen veld de derby tegen Holthees-Smakt.

Programma vijfde klasse D:
Astrantia        -         RESIA
Leunen        -         SVOC’01
RKDSO        -         VCA
SVS Stevensbeek        -         Holthees-Smakt
Toxandria        -         Sporting ST
De Zwaluw        -         BVV ‘27        

Stand vijfde klasse D:
1. Astrantia 21-47
2. Sporting ST. 21-47 (pk1)
3. Toxandria 21-41
4. De Zwaluw 41-40 (pk2)
5. SVOC’01 21-37
6. Holthees-Smakt 21-32
7. RESIA’42 21-29
8. Leunen 21-28
9. SVS Stevensbeek 21-20
10. VCA 21-17
11. BVV’27 21-10
12. RKDSO 21-6

Uit de krant