Bob geeft uitleg over de Milon Cirkel. "Meld je voor 1 mei aan en sport de eerste maand gratis." .
Bob geeft uitleg over de Milon Cirkel. "Meld je voor 1 mei aan en sport de eerste maand gratis." .

Milon Cirkel dé uitkomst voor iedere sporter

Commerciele berichten 1.723 keer gelezen

GENNEP | Werken, het huis op orde houden, de kinderen naar en van school brengen, tal van sociale (verenigings)activiteiten en bij voorkeur ook nog eens een beetje me-time. Dit alles moet gepropt worden in de wekelijkse agenda. En het liefst wil je dan ook nog even sporten. Immers, hoe blijf je anders fit? Tijd lijkt een steeds schaarser goed te worden. Fit District Gennep heeft dé oplossing in huis om die laatste eis, dat stukje fit worden en blijven, op een eenvoudige manier in de agenda te krijgen en te houden: de Milon Cirkel.

“Een workout duurt slechts 35 minuten en al met twee keer per tien dagen zie je resultaat. Het is écht een uitkomst. Het is fitness 2.0.”, aldus Bob van Nisselrooij, eigenaar van Fit District Gennep, over de Milon Cirkel. Enthousiast laat hij de apparatuur zien, relatief nieuw binnen de sportschool aan De Poel 14. “Ik heb veel vertrouwen in deze formule. Het is de grondlegger én marktleider van het concept.”

Maar wat houdt de Milon Cirkel in? Waarom kun je het fitness 2.0 noemen? De formule bestaat uit een achttal apparaten die zowel kracht als cardio trainen. Sporters gebruiken de spierapparatuur slechts één minuut. De apparaten die de conditie trainen worden iets langer bemand: vier minuten. Zodra de tijd om is, wissel je. Bob: “En dat doen alle deelnemers dus gelijktijdig. Zie je die van kleur veranderende paal in het midden? Die laat precies zien wanneer het tijd is om te wisselen en wanneer je weer mag beginnen. Op die manier hoef je dus nooit op elkaar te wachten.” 

Efficiëntie speelt dus een belangrijke rol bij de Milon Cirkel, en niet alleen wat betreft tijdsindeling. Wie namelijk gebruik maakt van de cirkel krijgt een gepersonaliseerd pasje. Dit pasje wordt in het desbetreffende apparaat gestoken waarna direct alles wordt ingesteld op de sporter in kwestie. Bob legt uit: “Voor dat je begint met de Milon Cirkel bespreken ik of mijn gecertificeerde collega’s met jou de doelen die je wil bereiken. Op basis van die doelen en jouw lichaam kijken wij hoe we de apparatuur moeten instellen. Dat gaat tot op de kilo nauwkeurig. Vervolgens wordt dat op je pasje gezet zodat de apparaten altijd weten wat jij wil bereiken en wat voor jou de beste instellingen zijn om dat te realiseren. Het werkt dus super makkelijk.” Na twintig workouts, grofweg verdeeld over tien weken, kan dan een nieuwe afspraak worden ingepland om gezamenlijk met een instructeur de resultaten te bekijken en nieuwe doelen op te stellen. 

“Onze ervaring leert dat ongeveer 70 procent van mensen die zich aanmelden, na drie maanden nauwelijks meer komen. Mensen zetten niet door. Bij Milon is dat veel minder.”, vertelt Bob. “Doordat je maar 35 minuten bezig bent, en omdat wij 24/7 open zijn, kunnen mensen het goed combineren in hun drukke agenda.” Hij lacht: “Het is écht een uitkomst voor veel mensen. Je houdt bijna tijd over!”

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant