Afbeelding
Foto:
VRIJWILLIGER VAN DE WEEK

‘We hopen dat dit de komende jaren weer wordt voortgezet’

Algemeen 2.518 keer gelezen

BOXMEER | Voetbal verbindt. Dat is wel weer duidelijk geworden bij het Schoolvoetbaltoernooi voor alle groepen 8 van de oude gemeente Boxmeer. Hoewel zowel de jongens als de meisjes van de Boxmeerse basisschool De Canadas er met goud vandoor gingen, kan iedere speler zich wel een winnaar noemen. Want wat is er leuker dan samen voetballen met andere kinderen uit de regio? Nou, het organiseren misschien. 

Net als bij voetbal zelf is ook het organiseren van zo’n toernooi een echte teamsport. Als een geoliede machine werkte een vijftal ouders, te noemen Melissa Gerrits, Mark Jansen, Stephan Kaiser, Ron Roelofs en Judith Logtens, samen met Metameer, Elzendaalcollege en Olympia’18 om het schoolvoetbaltoernooi op poten te zetten. Een aardige klus wel want bij zo’n toernooi komt meer kijken dan je in eerste instantie denkt. “We moeten het contact met de scholen regelen natuurlijk, maar ook sponsoren proberen te vinden, een locatie regelen en velden uitzetten.”, meldt Judith. Melissa: “wat niet vergeten mag worden is dat er ook materialen nodig zijn, en dat er mensen moeten fluiten. En ook de poules moeten gemaakt worden.” Judith: “En zo doet de ene van ons dus dit en de ander weer wat anders. Maar hoofdzakelijk doen we alles wel samen.” Melissa: “Iedereen houdt zich aan de afspraken onderling. De communicatie loopt zo dan ook soepel. We staan allemaal in onze eigen kracht. Dat maakt dit team zo fijn om mee te werken.”

Naast die fijne samenwerking hebben de ouders er ook veel plezier beleefd aan het organisatiewerk. Maar het plezier bij de kinderen staat absoluut op één. “Er was niks meer in de regio en dat vonden wij jammer.”, zegt Judith. “Daarom hebben wij dit georganiseerd, zodat er voor de kids weer een leuke en sportieve activiteit was.” Melissa vult aan: “We hopen dan ook dat dit de komende jaren weer wordt voortgezet. Want wat is er nou leuker dan voetballen tegen andere scholen uit de regio?” (Foto: Jeff Meijs)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant