Marion Scholten werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau
Marion Scholten werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau Foto:Jos Gröniger

Lintje voor grondlegster Huurdersvereniging Gennep

Human Interest 651 keer gelezen

GENNEP | Het vijfentwintigjarig bestaan van Huurdersvereniging Gennep (HVG) is zondagmiddag opgeluisterd met een Koninklijke onderscheiding Marion Scholten - Van der Vlugt. De vrouw die met onvermoeibare inzet en betrokkenheid bij de huurdersgemeenschap, bijdraagt aan een betere leefomgeving in Gennep en omstreken stond een kwart eeuw geleden aan de wieg van HVG. 

Sinds het oprichtingsjaar 1999 is zij een onmisbare schakel in de communicatie tussen huurders, de woningcorporatie Mooiland en de gemeente. Ook werkte ze meer dan 50 jaar bij Dichterbij in de zorg. Vanaf 1981 vervulde ze de rol van hoofd Nachtzorg.

Marion Scholten is sinds 2001 actief als lid en sinds 2018 als penningmeester van de Koepel Grave, waar ze zich hard maakt voor het huurbeleid, onderhoud en toewijzing van woningen. De Koepel is een huurdersbelangenorganisatie die belangen behartigt van de woningen van Mooiland in Bernheze, Gennep, Land van Cuijk, Maashorst, Oss en Den Bosch. Bovendien zette zij het Buurtideeënfonds op, waarmee ze buurtactiviteiten stimuleert. Denk aan het opzetten van een buurtmoestuin en het opfleuren of opknappen van de openbare ruimte.

Bekenden omschrijven haar als gedreven, plichtsgetrouw en gepassioneerd. De toekenning van de Koninklijke Onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje-Nassau is een erkenning voor Marions jarenlange inzet en harde werk. Het benadrukt haar onmisbare bijdrage aan het welzijn van de huurders in Gennep en de omliggende gemeenschappen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant