Vianen verliest, al had een punt niet misstaan.
Vianen verliest, al had een punt niet misstaan. Foto: HANNY VD LINDEN

3D: Vianen Vooruit verliest van koploper; Venhorst wint van Volkel

Voetbal 1.716 keer gelezen

Festilent kreeg vandaag in eigen huis bezoek van Hapse Boys, in een spannende wedstrijd trokken de gastheren aan het langste eind: Festilent - Hapse Boys 3-1. Vorstenbossche Boys mocht vandaag aantreden tegen Groesbeekse Boys, maar kon niet winnen, het ging met 2-0 ten onder. EGS’20 speelde afgelopen donderdag al tegen Krayenhoff, de ploeg van Michel Kuijpers won met 0-2. Venhorst heeft in eigen huis tegen Volkel gespeeld, en het won: 1-0. Vianen kreeg in eigen huis bezoek van koploper Quick 1888 en het ging met 1-2 ten onder.

Door: Jesse Deckers

Festilent wint in eigen huis van Hapse Boys

Festilent kreeg vandaag in eigen huis bezoek van Hapse Boys. De bezoekers startte vreselijk aan de wedstrijd, de Boys uit Haps hadden de bal nog niet aangeraakt en Festilent had de 1-0 al in het doel liggen: Aron van der Rijt werkte succesvol af en niet veel later verdubbelde de gastheren de score: een ‘’makkelijk gegeven penalty’’ volgens trainer Willem Aarts werd door Bram Geurts benut. Na 20 minuten deed trainer Aarts een omzetting, daardoor ging Haps beter spelen, wat uiteindelijk resulteert in de 2-1 vlak voor rust: Mel Hendriks knalt binnen. In de tweede helft is Haps de betere ploeg en is het dominant, het heeft heel veel de bal, ‘’en het was wachten op de 2-2’’ volgens trainer Willem Aarts, maar het geluk zat vandaag niet aan Hapse zijde en de 3-1 viel aan de andere kant: een prachtige solo, Pepijn Schonenberg speelt 3 man uit en besluit met een stift over de uitkomende doelman te spelen.‘’Onnodig spannend geweest in mijn ogen. Ik ben wel trots op dat we toch weer resultaat behalen ook als het aan de bal even wat minder is.’’ Aldus trainer van Festilent Tom Jacobs.

Eindstand Festilent – Hapse Boys: 3-1.

Vorstenbossche Boys ten onder in Groesbeek

Vandaag ging Vorstenbosch op bezoek bij Groesbeekse Boys, de ploeg van trainer Meeuwsen staat er niet al te best voor in deze competitie, en moet nog de nodige punten bij elkaar sprokkelen, om (directe) degradatie te kunnen ontlopen. Vandaag lukt het verzamelen van punten niet, het werd 2-0 in Groesbeek.

EGS wint avondwedstrijd van Krayenhoff

EGS speelde afgelopen donderdagavond al, de wedstrijd werd in verband met de bekerfinale verzet. EGS is in goeden doen, en dat bleek afgelopen donderdag ook, de ploeg van trainer Michel Kuijpers won met 0-2. De eerste helft waren we heer en meester, maar de grootste kansen hebben we gemist. Het zegt genoeg dat we uit twee corners scoren”, zei trainer Michel Kuijpers van EGS. Hessel van Tienen en Cas van Houtum waren de doelpuntenmakers. In de tweede helft kreeg Krayenhoff wel nog een enkele kans, maar tot scoren kwam de thuisploeg niet. ‘’ Complimenten aan mijn ploeg voor deze wedstrijd tegen een toch lastige ploeg met individuele kwaliteit’’ aldus EGS Trainer Michel Kuijpers.

Volkel verliest uit bij Venhorst

Volkel ging op deze zondag op bezoek bij Venhorst. Volkel heeft in de eerste helft een veldoverwicht, maar hieruit wordt het niet echt ‘’gevaarlijk’’ voor de gastheren. In de eenentwintigste minuut komt Venhorst voorsprong: Na een lange bal van Teun van der Putten in de 21e minuut, maakt Finn van der Horst de 1-0. Finn maakte zich goed vrij en schiet de bal onhoudbaar binnen in de korte hoek. In de tweede helft krijgt Volkel twee goede kansen, maar ze verzuimen het om deze in een doelpunt om te zetten. Venhorst kreeg in de tweede helft ook nog een goede kans, Senna van Creij raakte de onderkant van de lat. Na 90 minuten is het voorbij: Venhorst wint op eigen veld van Volkel. ‘’ We hebben keihard gewerkt met z’n allen en de drie punten over de streep getrokken, Ik ben trots op de ploeg, we hebben onze taken en ons plan uitstekend uitgevoerd.

Vianen Vooruit verliest van koploper

Vianen kreeg vandaag in eigen huis bezoek van de koploper en aanstaand kampioen Quick 1888. Vianen speelt in de eerste helft erg prima spel, Vianen gaf helemaal niks weg, en het creëerde zelf twee grote kansen. In de tweede helft veranderde het spelbeeld, de wedstrijd speelde zich voornamelijk op het middenveld af, met af en toe een kansje voor beide teams. In de 75e minuut komt Quick 1888 uit het niets op voorsprong, uit een corner maakt het de 0-1. Vijf minuten later maakt Vianen de gelijkmaker: Maarten Broekmans schuift de bal voorbij de doellijn. Een paar minuten later kreeg Vianen een goede kans op de 2-1, maar deze mogelijkheid werd niet benut. In de laatste minuut krijgt Quick een gemakkelijk gegeven vrije trap, en deze wordt kiezelhard in de kruising geschoten.’’ Geluk van de kampioen en de pechfase waar wij momenteel inzitten.’’ Aldus Vianen trainer Sjuul van der Heijden. Eindstand Vianen Vooruit – Quick 1888: 1-2.