Kas van den Bosch scoort hier de 2-0 voor Olympia'18.
Kas van den Bosch scoort hier de 2-0 voor Olympia'18. Foto: Bas Delheij

2G: Duur puntverlies DAW, Rhode wint tweede periode als gelukkige vijfde

Voetbal 3.349 keer gelezen

MOOK | Maar liefst zeven ploegen konden de tweede periode pakken mits de naaste concurrenten punten lieten liggen. Een krankzinnig scenario ontvouwde zich door puntverlies van Sparta’25, DAW Schaijk, Volkel en Schijndel. Rhode ging door een riante overwinning tegen Eendracht’30 ervandoor met de tweede periode maar viert dit bescheiden. Brands: “Verder zijn we nog steeds bezig met handhaving en daar moet alles voor wijken. Als dat zou lukken dan heeft deze periode ook pas enige waarde.” De nummer vier, Schijndel, en de nummer elf, Heeswijk, worden na deze speelronde slechts gescheiden door vier punten. 

Door: Cis van Pinxteren

DAW Schaijk kon bij een overwinning uit in Groesbeek de periode en de koppositie pakken met de kennis van nu. Maar het vergat zichzelf te belonen volgens trainer Rob van der Ven. “We benutten zes tot acht goede kansen niet waarbij we twee keer de lat raken. Groesbeekse boys zette hier behalve veel arbeid en enkele schoten van afstand weinig tegenover. Een overtreding in de 80e minuut resulteerde in een onterechte rode kaart voor aanvoerder Mark Megens. De frustratie overheerst bij ons omdat dit een gemiste kans is voor DAW. We hadden de koppositie en de periode voor het grijpen.” 

Rhode wint periode
Rhode kon profiteren van het puntverlies van DAW en Sparta’25 als het won van Eendracht’30. “We haalden op geen enkel moment het niveau van vorige week, maar winnen nu wel”, vertelt Rhode-trainer Frank Brands. Daan van Dinten en Rogier Meijer scoorden beiden tweemaal voor Rhode, drie van de vier doelpunten kwamen uit vrije trappen. Eendracht’30 scoorde op slag van rust de 1-1 via een vrije trap van Tim van Ooijen. De keeper van Eendracht, Pim van Limbeek, kreeg in de tweede helft na de 3-1 zijn tweede gele kaart en dus rood. In de laatste minuten scoorde Rhode de 1-4 die op basis van het spelbeeld enigszins geflatteerd valt te noemen. Rhode wint dus verrassend de tweede periode en stijgt naar de negende plaats in 2G. Eendracht’30 staat nu achtste en ziet de onderste ploegen tot dichtbij naderen. Brands: “De club heeft de viering uitstekend geregeld door de jongens vrij te houden van eten en drinken. Verder zijn we nog steeds bezig met handhaving en daar moet alles voor wijken. Als dat zou lukken dan heeft deze periode ook pas enige waarde. Het belangrijkste wat deze periode weergeeft is dat we stabieler worden in de prestaties en dat we ontwikkelen in onze manier van spelen én in mentaal opzicht. We vieren het daarom bescheiden.”

Prinses Irene wint uit in Overloon
SSS’18 moest zijn meerdere erkennen in het eigen Overloon in Prinses Irene. Tim van de Heijden en Koen Pittens scoorden allebei één keer voor de ploeg uit Nistelrode. Voor Prinses Irene betekenen de drie punten veel, het steeg zelfs naar de vijfde plaats en heeft zo aansluiting gevonden met de gehele middenmoot. Michel Kuipers was als trainer van SSS’18 ontevreden over de efficiëntie van zijn ploeg. “We hadden in de eerste helft vier dotten van kansen en zij één schot op goal die er via de kluts erin valt. De 0-1 achterstand bij rust moest een 3-1 voorsprong zijn. We namen in de tweede helft meer risico, maar helaas zonder resultaat. Volgende week moet het beter!!” De trainer van Prinses Irene, Jurgen Elbers, had een haakse mening wat betreft de spelverhouding. “Irene was de ploeg die wilde voetballen, SSS was gericht op de counter. Irene bleef rustig voetballen om naar kansen te spelen en de tweede helft was geheel voor Irene. We verzuimden om verder afstand te nemen.”

Schijndel stunt in Beek en Donk
Sparta’25 liet in haar thuishaven dure punten liggen tegen RKSV Schijndel/De Wit. Schijndel kwam via Tjeerd Pijnenburg in de 35e minuut tegen de verhouding in op voorsprong. Na rust zette Sparta’25 de stand gelijk in de zestigste minuut. Assistent-trainer van Schijndel, John Blummel, vond dat Schijndel zich in de tweede helft goed herpakte tegen Sparta’25. Beide ploegen konden door dit gelijkspel niet de periode winnen. Schijndel werd vooraf gezien als de underdog en bewees tijdens deze confrontatie dus dat het zich kan meten met de bovenste ploegen van 2G.

Olympia’18 vecht zich naar overwinning
Olympia’18 won in eigen huis tegen een in vorm verkerend Volkel dat kans maakte op de periode. Olympia’18 kwam via Kas van den Bosch na een fout van Volkel al in de eerste minuut op voorsprong. Trainer Michiel Jans van Volkel vond dat zijn team redelijk gewaagd was aan Olympia’18. Jans: “Na het eerste doelpunt kregen we in de eerste helft een paar mogelijkheden die we niet benutten. In de 2e helft hadden wij en Olympia een aantal kansen over en weer. De bal viel voor ons vaak net niet goed zoals toen een kopbal via een speler en de paal het doel uit ging. We hebben keihard gewerkt en geknokt vandaag.” Olympia’18 besliste de wedstrijd vanuit de omschakeling in de 78e minuut via opnieuw Van den Bosch. Trainer Wil Beier van Olympia’18 was trots op zijn team. “Ik heb een team gezien dat voor elkaar gevochten heeft.”

Belangrijke driepunter Boekel Sport
De wedstrijd tussen Heeswijk en Boekel Sport was er één als zovelen in 2G. Een wedstrijd tussen twee teams in de brede middenmoot die elkaar nauwelijks ontlopen op de ranglijst. De eerste helft was er een met weinig kansen. Ook in de tweede helft was scoren moeilijk, tot het laatste kwartier. Heeswijk kreeg in de 74ste minuut een grote één-op-één kans die de keeper van Boekel Sport, Jesse Zwanenburg, pakte. Boekel Sport kreeg haar gouden kans op de drie punten in de 82ste minuut. Een geblokt schot van Camiel van Alphen kwam terecht voor de voeten van Tim Schuijers die hard de bal tegen de touwen schoot. Boekel Sport neemt zo drie hele belangrijke punten mee naar huis en stijgt naar de zevende plek. VV Heeswijk zakt door de overwinningen van Boekel Sport, Rhode en Prinses Irene naar de elfde plek.

Uitslagen 2G:
Olympia’18 - Volkel 2-0
DAW Schaijk - Groesbeekse Boys 0-0
Sparta’25 - Schijndel/De Wit 1-1
Eendracht’30 - Rhode/VSB 1-4
SSS’18 - Prinses Irene 0-2
VV Heeswijk - Boekel Sport 0-1

Stand: 
1. Sparta’25 15-27
2. DAW Schaijk 15-26
3. Olympia’18 15-25 (PK 1)
4. Schijndel 15-21
5. Prinses Irene 15-19
6. SSS’18 15-19
7. Boekel Sport 15-19
8. Eendracht’30 15-18
9. Rhode 15-18
10. Volkel 15-18
11. Heeswijk 15-18
12.Groesbeekse Boys 15-13

Olympia'18 won de zwaarbevochten thuiswedstrijd met 2-0 van Volkel.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant