DAW Schaijk won eerder dit seizoen van Groesbeekse Boys met 1-4.
DAW Schaijk won eerder dit seizoen van Groesbeekse Boys met 1-4. Foto: Archieffoto: Marja Megens

2G: Zeven kanshebbers tweede periode; DAW tegen hekkensluiter

Voetbal 2.374 keer gelezen

GROESBEEK | DAW Schaijk moet winnen uit tegen Groesbeekse Boys om zicht te houden op de tweede periodetitel, die op zondag zijn apotheose kent. Ze zijn niet de enigen: Volkel, Sparta’25, Schijndel, Rhode, SSS’18 en Eendracht’30 maken ook nog volop kans. Wie wint de periodetitel? Volkel heeft de beste papieren. 

Door: Cis van Pinxteren

Volkel mag zich koploper noemen van de tweede periode met elf punten uit zes wedstrijden en een doelsaldo van plus zes. Het team van Michiel Jans speelt de topper tegen een Olympia’18 wat uit vorm is. Olympia’18 won slechts één keer deze periode. Volkel verloor eerder dit seizoen zijn thuiswedstrijd tegen Olympia’18 met 0-3 en speelde vorige week in eigen huis teleurstellend gelijk tegen SSS’18. Kan Volkel zichzelf tot periode kandidaat bombarderen of verliest het tegen de eerste periodetitelhouder?

DAW moet winnen tegen hekkensluiter
DAW Schaijk won aan het begin van het seizoen met 1-4 uit van Groesbeekse Boys. Met een overwinning blijft DAW meestrijden om de tweede periode en in het spoor voor het kampioenschap. Groesbeekse Boys is de hekkensluiter van 2G. DAW staat derde in de periode met hetzelfde puntenaantal als Volkel en Sparta’25 maar met een minder doelsaldo. Kan het team van Rob van der Ven het doelsaldo opkrikken tegen Groesbeekse Boys?

Schijndel tegen koploper 2G
Schijndel/De Wit neemt het op tegen de koploper van 2G, Sparta’25. In Beek en Donk wacht de geelblauwen dus de lastige opdracht om te winnen om zo nog zicht te houden op de periode. Schijndel staat één punt achter Volkel, Sparta’25 en DAW Schaijk in de periode en is bij een verlies dus uit de race. Bij een overwinning zou het gat met de koploper in de reguliere stand slinken tot vier punten. In dat scenario kan Schijndel dromen van een strijd om de play-offs en misschien wel het kampioenschap. Eerder dit seizoen verloor Schijndel met 0-4 op het eigen Zuideinderpark tegen Sparta’25, dus het zal beter moeten wil het niet afhaken op meerdere fronten.

Afhaken of aanhaken Rhode tegen Eendracht’30
De periodekansen van Rhode en Eendracht’30 zijn afhankelijk van de resultaten van anderen. Rhode staat vijfde met één punt achterstand op de top-3, Eendracht’30 zevende met twee punten achterstand. Het gat in de reguliere stand bedraagt drie punten in het voordeel van Eendracht’30. De groenwitten uit Mook wonnen geen van de vorige drie wedstrijden maar wonnen in de eerste ontmoeting van het seizoen uit in Sint-Oedenrode met 0-3. Rhode kan het gat met de nummer zes in één klap overbruggen en zo ook nog zicht houden op de periode. Wie van de twee ploegen haakt aan of af?  

SSS’18 wil aanhaken in tweede periode
SSS’18 kan met de zesde plaats in de periode mogelijk profiteren van het puntverlies van anderen, mits het zelf wint. Thuis in Overloon ontvangt het Prinses Irene. De ploeg uit Nistelrode strijdt in deze fase voor ieder punt en kan door te winnen het gat met nummer vijf SSS’18 overbruggen. In de periode staat Irene laatste al stond het een half uur voor tijd afgelopen zondag voor met 3-0 tegen Eendracht’30. Op een miraculeuze wijze werd het echter nog 3-3. Kan Prinses Irene net als de thuiswedstrijd weer winnen van SSS’18?

Degradatiemoeras dreigt voor Heeswijk en Boekel Sport
Heeswijk en Boekel Sport bevinden zich in de brede middenmoot van 2G. Van plek zes tot elf scheelt het drie punten, tussen Heeswijk en Boekel Sport één puntje in het voordeel van Heeswijk. In de periode doen beide teams niet meer mee, het gaat in deze wedstrijd erom om met een overwinning langzaam uit het moeras van de degradatieplekken te komen. Wie trekt er aan het langste eind en deelt een tik uit aan een directe concurrent? 

Programma 2G:
Olympia’18 - Volkel
DAW Schaijk - Groesbeekse Boys
Sparta’25 - Schijndel/De Wit
Eendracht’30 - Rhode/VSB
SSS’18 - Prinses Irene
VV Heeswijk - Boekel Sport

Stand: 
1. Sparta’25 14-26
2. DAW Schaijk 14-25
3. Olympia’18 14-22 (PK 1)
4. Schijndel 14-20
5. SSS’18 14-19
6. Eendracht’30 14-18
7. Volkel 14-18
8. Heeswijk 14-18
9. Prinses Irene 14-16
10. Boekel Sport 14-16
11. Rhode 14-15
12.Groesbeekse Boys 14-12

Uit de krant