In Gennep wordt vrijdag 10 mei stilgestaan bij de honderdste geboortedag van Deken Huisman.
In Gennep wordt vrijdag 10 mei stilgestaan bij de honderdste geboortedag van Deken Huisman. Foto: Parochiefederatie Gennep

Deken Huisman herdacht op honderdste geboortedag

Religie 326 keer gelezen

GENNEP | In de parochiefederatie Gennep - Heijen wordt op vrijdag 10 mei stilgestaan bij de honderdste geboortedag van wijlen Deken Everardus Huisman. De markante geestelijke werd op 10 mei 1924 geboren in Gendt. Hij wordt vrijdagmiddag herdacht bij zijn laatste rustplaats op het kerkhof bij de oude Martinustoren in Gennep.

Deken Huisman heeft het grootste deel van zijn leven doorgebracht in Gennep. Die plaats en haar inwoners sloot hij in zijn hart, en ook na zijn emeritaat bleef hij daarom in Gennep wonen. In 1982 werd Everardus Huisman pastoor/deken van Gennep. Ook zijn emeritaat was hij betrokken bij het wel en wee van het stadje aan de Niers. Bij bekenden ging hij graag op bezoek, voor een kopje koffie of een glaasje wijn. Met jongeren ging hij graag in gesprek over wat hen bezighield in hun leven. De onderkerk werd een echt museum. Ook in het sociale leven was Deken Huisman zeer betrokken.
De verhalen over zijn leven werden gebundeld in het boek ‘Deken Huisman, mijn jawoord’, van Truus Hopman. Op 16 november 2017 overleed de deken op 93-jarige leeftijd. Vrijdag na Hemelvaart, om 17.00 uur, wordt deken Huisman herdacht met een korte dienst door kapelaan Slaven Brajcovic bij zijn graf op de begraafplaats bij de oude Martinustoren. (bron: www.parochiefederatiegennep.nl)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant