Ervaringsdeskundige Susanne Dimmers vertelt in de bibliotheek van Gennep over het leven met Niet Aangeboren Hersenafwijking,
Ervaringsdeskundige Susanne Dimmers vertelt in de bibliotheek van Gennep over het leven met Niet Aangeboren Hersenafwijking, Foto: BiblioPlus

Ervaringsdeskundigen over Niet Aangeboren Hersenletsel

Algemeen 318 keer gelezen

GENNEP | In de bieb van Gennep vertelt op donderdag 23 mei ervaringsdeskundige Susanne Dimmers haar bijzondere verhaal. Ze vraagt aandacht voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Ook laat haar verhaal zien dat je met een positieve instelling tóch verder kunt gaan met je leven. Haar man, Peter, vertelt deze avond hoe het is om te leven met een partner met Niet Aangeboren Hersenletsel.

NAH is letsel aan de hersenen dat is ontstaan ná de geboorte. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een beroerte, een ongeval, een tumor, een infectie of zuurstoftekort. Hierdoor kunnen mensen met NAH last hebben van onder andere gedragsverandering, geheugenproblemen, vermoeidheid, verlies van concentratievermogen, spraak- en taalproblemen, evenwichtsproblemen en veranderingen in emoties.
Susanne Dimmers had vanaf haar zeventiende epilepsie, veroorzaakt door een hersentumor. Door middel van twee ingrijpende, zeldzame hersenoperaties is jaren later deze tumor en een groot deel uit haar brein verwijderd. Als gevolg van deze operaties herkent ze onder andere haar eigen man en zoon niet meer en is ze altijd en overal gedesoriënteerd.
Aanvang 19.15 uur in de bibliotheek van Gennep. Een lidmaatschap is niet nodig. Reserveren is gewenst en kan via www.biblioplus.nl/agenda.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant