Volharding won afgelopen zondag de topper bij Wittenhorst en mag zich koploper van de eerste klasse C noemen.
Volharding won afgelopen zondag de topper bij Wittenhorst en mag zich koploper van de eerste klasse C noemen. Foto: Toon Gerrits

Nino Janssen (Volharding): ‘We hebben vriend en vijand, en vooral onszelf, verbaasd’

Voetbal 2.133 keer gelezen

VIERLINGBEEK | Volharding mag zich sinds zondag koploper noemen van de eerste klasse C na de knappe winst in de topper tegen Wittenhorst. “We hebben vriend en vijand, en vooral onszelf, verbaasd dit seizoen”, stelt Nino Janssen.

Door Martijn Schwillens

De eerste plaats spreekt tot de verbeelding, maar werd voorafgaand aan het seizoen niet verwacht in Vierlingsbeek. “We zijn vorig seizoen met overmacht kampioen geworden in de tweede klasse, dus we gingen ervanuit dat we zouden kunnen meedraaien in de middenmoot. Tegelijkertijd hadden we geen idee wat we van de Limburgse ploegen in deze klasse konden verwachten, maar dat we nu ineens meedoen om promotie had niemand verwacht. Hopelijk kunnen we dit vasthouden”, zegt de 24-jarige verdediger, die tegen Wittenhorst (3-1 winst) rood kreeg. “Schandalig, want het was gewoon een ongelukkige overtreding.”

Brede selectie
Een herkenbare speelstijl, door middel van hoog druk durven zetten en aan de bal initiatief en lef tonen, is wat Volharding tot op heden succes brengt. “De lijn die Johan (Vullings, red.) heeft ingezet, heeft Jan Pruijn doorgetrokken. Je ziet dat hij ervaring heeft. Hij heeft goed gekeken naar deze groep en hanteert nagenoeg dezelfde speelwijze als de afgelopen vier jaar. Jan is ook duidelijk naar iedereen toe. Gelukkig hebben we een brede selectie en kunnen we putten uit ons tweede elftal. Zelfs als we meerdere geblesseerden hebben, zoals net voor de winterstop, kunnen we nog steeds een kwalitatief goed elftal samenstellen. Je komt nu in een fase van de competitie dat er altijd wel één of twee jongens niet bij kunnen zijn. Ik verwacht zelf één of twee wedstrijden geschorst te worden. En neem Teun Jakobs, die ligt er nu drie weken uit omdat hij prins carnaval in Meterik is. Jongens die eerst op de bank zaten, worden ineens belangrijk. Na een blessure of schorsing ben je niet automatisch meer zeker van je plek. Er is concurrentie en dat houdt elkaar scherp.”

De lijn die Johan (Vullings, red.) heeft ingezet, heeft Jan Pruijn doorgetrokken.

Verwachtingen
Met de koppositie komen echter ook verwachtingen, weet Janssen. “Mensen gaan automatisch aan een kampioenschap denken. Maar het is echt nog te vroeg in het seizoen om het daar al over te hebben. Onze doelstelling is zo lang mogelijk mee blijven strijden bovenin en meedoen om een plek in de top-vier, dan zien we eind mei wel waar we staan”, benadrukt Janssen, die zes jaar geleden als A-junior zijn debuut maakte bij de roodbroeken. “Dat was nog onder Sjoerd van der Coelen. De club was een jaar eerder gedegradeerd en sindsdien hebben we elk seizoen stappen gezet, met het kampioenschap vorig jaar en de eerste plek op dit moment. Het zou mooi zijn als we met Volharding een keertje de Vierde Divisie kunnen aantikken.”

Het zou mooi zijn als we met Volharding een keertje de Vierde Divisie kunnen aantikken

Ervaren jongen
Ondanks zijn pas jonge leeftijd behoort Janssen zo’n beetje tot het meubilair op sportpark Soetendaal. “Ik speel centraal achterin met Tom Kessels en behoor inmiddels tot de groep ervaren jongens. Als over een tijdje Vincent Buijssen en/of Mark Blenckers gaan stoppen, is het wel fijn om iemand binnen het elftal te hebben die de lange termijn bewaakt. Dat is een rol die me wel ligt”, zegt hij tot slot.

Naar Limburgia
Komende zondag staat voor Volharding opnieuw een uitwedstrijd op het programma. De nieuwe ranglijstaanvoerder gaat op bezoek bij nummer twaalf in de stand, BSV Limburgia uit Brunssum. Op 25 september 2022 won Volharding het openingsduel van dit seizoen in eigen huis met 2-0 door goals van Gijs Creemers en Mark Blenckers. De Volharding-spelers Brent Achten en Nino Janssen zullen het duel in Zuid-Limburg alvast aan zich voorbij moeten laten gaan wegens een schorsing.

Uit de krant