Het kampioensteam van  VIOS/Spes
Het kampioensteam van VIOS/Spes Foto: Jos Gröniger

Korfbalsters VIOS/Spes denderen Topklasse binnen

Overige sport 1.476 keer gelezen

GENNEP | De korfbalsters van samenwerkingsvereniging VIOS/Spes hebben weer een kampioenschap binnengehaald. Het eerste team werd zondagmiddag ongeslagen kampioen in de Hoofdklasse van het dameskorfbal. Na een 30-8 overwinning op laagvlieger Odio uit Millingen aan de Rijn rolde een staande ovatie van de volle tribunes in sporthal Pica Mare. De verwachte promotie naar de Topklasse is een feit.

Daarmee haalt VIOS/Spes in het eerste jaar van de samenwerking een van de doelstellingen uit het beleidsplan.

Scoren in fases
Over het beleidsplan maakten de speelsters van trainer Niels Schallenberg zich geen zorgen. Hen was er alles aan gelegen het publiek te trakteren op een wervelende korfbalshow. Daar hadden de openingsminuten ook alle schijn van. De thuisclub maakte door de treffers van Wies Weijers (2) en Desiré Bergmans een bliksemstart. De tegengoals van Odio hadden effect op de euforie. De bezoeksters scoorden regelmatig en verloren de kampioenskandidaat in de eerste helft niet uit het oog. De 11-6 voorsprong halverwege was een geringe afspiegeling van het grote krachtsverschil.
Na de pauze kwam de wedstrijd langzaam weer op gaan. Na een tussensprint naderde VIOS/Spes de 20 goals. Het publiek werd echt enthousiast het 30e doelpunt in zicht kwam. De tegenstander raakte het spoor bijster in de slotminuten. Het was Indy Oldenhof die het dertigste doelpunt scoorde en daarmee een luid gejuich ontlokte. In de resterende seconden namen de speelsters een voorschot op het kampioensfeest. Dat werd zondagmiddag en -avond gevierd in Milsbeek.

Toekomst
Binnenkort starten de voorbereidingen op het buitenseizoen. Ook daar heeft de ploeg van trainer Niels Schallenberg ambities. Er liggen voor korfballend Milsbeek en Ottersum nog meer mooie momenten in het verschiet.

Uit de krant