Dick van Dijck (l) en Elmar Hartjes (r) openen op 1 juni de eerste winkel van Bakkerij 't Stoepje.
Dick van Dijck (l) en Elmar Hartjes (r) openen op 1 juni de eerste winkel van Bakkerij 't Stoepje. Foto: Jos Gröniger

Broodwinkel is primeur bij Bakkerij ‘t Stoepje

Zakelijk 5.798 keer gelezen

GENNEP | Een broodwinkel met de looks en sfeer van de markt. De in  een Vennootschap Onder Firma (VOF) samenwerkende Milsbeekse ondernemers Elmar Hartjes en Dick van Dijck leggen momenteel de laatste hand aan de eerste winkel van Bakkerij ‘t Stoepje. De deuren van het statige pand op de hoek van de Spoorstraat en het Europlein in Gennep gaan op donderdag 1 juni open. De winkel is uniek in het Spakenburgse franchise concern, maar wordt geen nieuwe trend.

Door Jos Gröniger

Dat bevestigt Dick van Dijck, die al jaren bij franchisenemer Elmar Hartjes in dienst is. “Elmar is franchiser bij Bakkerij ‘t Stoepje. Het heeft zeven broodwagens die op drieëndertig markten in Nederland staan.” Ook in Gennep is ‘t Stoepje sinds kort te vinden op de weekmarkt op het Jan Lindersplein. Van Dick ontzenuwt dat de standplaats in Gennep geen aankondiging voor de opening van de winkel is. “Nee, de plannen voor de winkel en de plaats op de markt hebben elkaar gekruist. Het is ook niet zo dat we na de opening niet meer dinsdag op de markt staan. We combineren het. Op dinsdag staat ‘t Stoepje op de markt. De winkel is open van woensdag tot en met zondag.

Inrichting
Zoals gezegd heeft de winkel dezelfde uitstraling als de stand op de markten. “Het zwart van de broodwagen keert hier terug. En de inrichting van de counter is identiek als in de marktkraam. We hebben in onze winkel de wanden voorzien van tegelmotief en een verlaagd plafond aangebracht  Daarnaast hebben we, net als op de markt, ovens om producten af te bakken.

Assortiment
In de broodwinkel liggen dezelfde producten als in de marktstands. “Ja, het assortiment is identiek. Je vind hier alle broodsoorten, hartige broodjes, bladerdeegproducten en de bekende koeken. We worden alle dagen, behalve maandag bevoorraad van het Spakenburg.”
Ook krijgt de winkel aan de Spoorstraat een zitje waar bezoekers een kopje koffie en een broodje kunnen nuttigen. “We krijgen ook een terrasje. En we gaan schepijs verkopen”, zegt Van Dijck, “IJs hoort in een banketzaak.”

Openingsactie
Dick van Dijck kijkt uit naar de opening. “We gaan op donderdag 1 juni open. Burgemeester Hans Teunissen verricht zondag 4 juni om 12.00 uur de feestelijke opening”, zegt hij. Voor de klanten is er in de eerste week een openingsactie. “Zij krijgen bij een aankoop een halfje brood gratis en maken kans op een jaar lang gratis brood.”

Openingstijden
De winkel van ‘t Stoepje is open van woensdag tot en met zondag. Woensdag tot en met zaterdag zijn de openingstijden van 8.00 tot 18.00 uur. Op zondag is dat van 8.00 tot 13.00 uur. Op dinsdag is ‘t Stoepje op de weekmarkt te vinden.

Uit de krant