Burendag op de Brink in Ottersum, met heerlijke appeltaart. (foto: Jos Gröniger)
Burendag op de Brink in Ottersum, met heerlijke appeltaart. (foto: Jos Gröniger)

Burendag met zelfgebakken appeltaart

Algemeen 329 keer gelezen

OTTERSUM | Overal in Nederland werd zaterdag Burendag gevierd. In stad en op platteland kwamen mensen bij elkaar om te socializen. Buren troffen elkaar voor een kopje koffie, een buurtborrel en zelfs buurtbarbecues. Ook in Ottersum werd Burendag in ere gehouden. De bewoners van de Brink maakten zelfs kennis met het fenomeen dat al jaren plaatsvindt. Op de Brink waren Ingrid en Jan Maas de gastvrouw en gastheer voor hun buurtgenoten. Zij trakteerden hen op koffie, thee met zelfgebakken appelgebak. 

Door Jos Gröniger

Drie heerlijke taarten bakte Ingrid Maas voor de gelegenheid. Het recept gaf de gastvrouw niet prijs. De afkomst van de appels (onontbeerlijk voor appeltaart) bleef geheim. De aanwezigen zeiden te weten waar de appels vandaan kwamen, maar wilden de afkomst niet aan de grote klok hangen. Wel wilden ze kwijt dat de vruchten als handappels niet smaakten. “Ze zijn uitermate geschikt voor appelmoes en natuurlijk appeltaart”, vertelde manlief Jan. Waarvan acte, want de redacteur liet de taart zich goed smaken.

Het was de eerste keer dat de Brink Burendag vierde, en dat is niet omdat de onderlinge verstandhoudingen niet goed zouden zijn. Sterker nog er heerst een prima vriendschappelijke sfeer in de buurt bij de Sport en Speelstraat en basisschool De Brink.

Wellicht dat de heerlijke appeltaart de aanleiding is voor een nieuwe traditie op de Brink. het smaakte in elk geval naar meer...

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant