Dianto Reed is te horen in de kerk van Mook.
Dianto Reed is te horen in de kerk van Mook. Foto: Eigen foto

Spaanse Dianto Reed Quintet treedt op in Mookse kerk

Algemeen 40 keer gelezen

MOOK | Het Dianto Reed Quintet treedt op zondag 18 september op in de kerk van Mook. Vi jf jonge Spanjaarden met als basis Amsterdam die op die dag een verrassend programma presenteren van ‘oude’ en ‘jonge’ componisten, met een nadruk op Spaanse componisten. Zo kan het publiek luisteren naar muziek van Jean-Philippe Rameau, Paquito D’Rivera, Robert Schumann, Primo Ish-Hurwitz, Isaac Albéniz, Enrique Granados, Amadeo Vives, Xoan Montes Capón, Manuel de Falla en Tomás Luis de Victoria. 

Het ensemble biedt een veelheid aan timbre en creëert een unieke klank dankzij de combinatie van deze vijf houtblazers: klarinet, basklarinet, fagot, saxofoon en hobo. Ze hebben allemaal een gemeenschappelijk element: het riet. María González Bullón (hobo), Ovidi Martí Garasa (saxofoon), María Losada Burgo (fagot), Erik Steven Rojas Toapanta (basklarinet) en María Luisa Olmos Ros (klarinet) vormen samen het quintet.
Kaartjes à 20 euro zijn te koop via de webshop. Het is ook mogelijk om een zesconcertenkaart te nemen, waarbij geldt: zes concerten bijwonen, voor vijf betalen. De kaart is is niet persoonsgebonden. Voor info en kaartjes: kamermuziekmookenmiddelaar.nl. Aanvang 20.00 uur in kerk H. Antonius Abt, De Hove 1, Mook.

Uit de krant

Uit de krant