In de gemeente Gennep werden dinsdag vier lintjes uitgereikt.
In de gemeente Gennep werden dinsdag vier lintjes uitgereikt. Foto: Eigen foto

Vier lintjes in de gemeente Gennep

Algemeen 753 keer gelezen

GENNEP | Burgemeester Hans Teunissen heeft vanmorgen vier inwoners van zijn gemeente verguld met een Koninklijke Onderscheiding. Zij werden in huiselijke omgeving benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor hun bijzondere verdiensten voor de samenleving. De kersverse decorandi zijn Erwin Jans (Heijen), Hans Schiks (Heijen), Toos Tiebosch-Van Loon (Ottersum) en Frenck Bindels (Ottersum).

Toos Tiebosch-de Kleijn verdient haar onderscheiding door talloze vrijwilligersactiviteiten voor de inwoners van Ottersum. Zij was en is  actief voor ZijActief. Bij de KBO is zij sinds 2018 voorzitter. Daarnaast zet zij zich in als verkeersregelaar bij de Jeugdvierdaagse, vrijwillger op Basisschool De Brink, het collecteteam van het KWF en de SamenLoop voor Hoop. Momenteel is Toos Tiebosch-Van Loon actief in de werkgroep GROOTS Ottersum en voert ze de redactie van het parochieblad, zat ze 8 jaar lang in het kerkbestuur en is ze sinds 4 jaar lid van de kerngroep parochie Ottersum.

Frenck Bindels heeft een lange lijst van vrijwilligerstaken achter zijn naam staan, waarmee hij middenin de Ottersumse gemeenschap staat. Hij was  vrijwilliger bij het kerkkoor Cantina Nova, bestuurslid  en voorzitter van buurtvereniging De Panovensche Hei. Voor voetbalclub Achates voerde hij kascontroles uit, voor jeugdcarnavalsvereniging De Niersotters bemande hij de kassa en vervoerde hij de jeugdraadsleden naar activiteiten in de regio. Nog altijd is hij actief als voorzitter van de Jeugdvierdaagse Ottersum, secretaris van serviceclub Kiwanis (Maasduinen), vrijwilliger bij Tennisvereniging Ottersum - Ven-Zelderheide een werkgroeplid van Dorpsontwikkelplan en Dorps Ambitie Groep Ottersum.

Heijenaar Edwin Jans was bestuurslid van Stichting Jeugdraad Heijen en oprechter van de Goede Doelen Week in Heijen. Al elf jaar is het secretaris van dorpsverenigingg Héjje Mojjer. Verder is hij nog altijd nauw betrokken bij de Heijense samenleving via de vereniging Hèjje Mojjer, Ook was hij nauw betrokken bij het ontstaan van de Dorpskamer in Heijen, waarvan hij nog altijd bestuurslid is.

Hans Schiks in Heijen zet zich al jaren in voor mensen met een beperking via zijn werk bij Dichterbij. Daarnaast speelt hij sinds 1995 een belangrijke rol bij het G-voetbal in de gemeente Gennep. Hij verzorgt trainingen voor de G-voetballers van Voetbal Extra VV Heijen, organiseert activiteiten en is een betrokken trainer voor alle spelers. Ook voor het binnenhalen van subsidies en fondsen voor het G-voetbal maakt hij zich hard. Naast zijn inzet voor het G-voetbal is Hans Schiks sinds 2018 leider van het eerste elftal van VV Heijen.

Uit de krant