Afbeelding
Foto: Persbureau SK-Media

Inbraak bij Juwelier Van Arensbergen Gennep; boeven leggen dikke ketting om poort politiebureau

112 4.451 keer gelezen

GENNEP | Inbrekers zijn in de nacht van dinsdag op woensdag binnengedrongen bij Juwelier Van Arensbergen aan de Zandstraat in Gennep. Met een garagekrik hebben ze het rolluik omhoog gekrikt om vervolgens de ruiten in te slaan. Om de politie op afstand te houden hadden de criminelen eerder al een dikke ketting om de poort van het politiebureau gelegd. 

De politie was niet op het bureau aanwezig ten tijde van de inbraak. De ketting rond de poort zorgde er dus niet voor dat de agenten werden opgesloten. Er kon dus wel op de melding worden gereageerd. De politie onderzoekt de inbraak. Rond half vier in de nacht ontving de politie de inbraakmelding. “Agenten zijn daarop meteen gestart met een onderzoek. Drie personen in zwarte kleding kwamen binnen door, aan de voorkant van het pand, het rolluik te forceren. De drie verdachten vluchtten met de buit in een licht grijze Audi stationwagen met valse Nederlandse kentekenplaten. Het onderzoek heeft nog niet geleid tot het traceren van de verdachten of de gebruikte personenauto. Woensdagmorgen is buurtonderzoek gedaan in de omgeving van de zaak. “

De brandweer is ingeschakeld om de dikke ketting van de poort bij het politiebureau door te slijpen. De betonschaar die de politie zelf in bezig had was niet sterk genoeg om de dikke ketting doormidden te krijgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant