De Zwaluw moet tegen Gassel gaan proberen lijfsbehoud af te dwingen.
De Zwaluw moet tegen Gassel gaan proberen lijfsbehoud af te dwingen. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl
update

Wie degradeert: De Zwaluw of VV Gassel? ‘Het is na donderdag nog niet beslist, verwacht ik’

Voetbal 1.198 keer gelezen

OEFFELT/GASSEL | Dit weekend valt het doek voor De Zwaluw of VV Gassel. Vanwege het 75-jarig jubileum van de Gasselnaren, is het tweeluik vervroegd naar donderdagavond 9 en zondagmiddag 12 juni. De beslissing over lijfsbehoud en degradatie valt zodoende al komende zondag, waar de andere wedstrijden om een plek in de vierde klasse juist plaatsvinden op 12 en 19 juni. Gassel-coach Dennis Koenders: “Ik zeg heel eerlijk: ‘Ik tref liever De Zwaluw dan een vijfdeklasser in vorm’.”

Het verhaal is duidelijk. Beide ploegen hebben een matig seizoen achter de rug en krijgen via de nacompetitie een tweede kans. Gassel-De Zwaluw wordt een dubbele confrontatie tussen een ploeg -Gassel- die gemakkelijk doelpunten (83) tegen krijgt, en een formatie -De Zwaluw- die nauwelijks doelpunten (24) maakt. De Zwaluw won in 2022 slechts één keer in de vierde klasse G en verloor maar liefst dertien van de zestien in 2022 gespeelde competitiewedstrijden. Vooral in aanvallend opzicht vergaat het de Oeffeltenaren meestal moeizaam. Kansen creëren, is meestal het probleem niet, het afmaken ervan wel. “Het zullen twee wedstrijden op zich zijn, denk ik”, vertelt De Zwaluw-trainer Michel van de Venn. “Wie gaat het best om met de spanning? Wie haalt zijn niveau? Maken we deze keer onze kansen af? Wij gaan ons in ieder geval goed voorbereiden om in de vierde klasse te blijven. Dat is voor de individuele- en teamontwikkeling belangrijk.”

‘Wij gaan ons goed voorbereiden om in de vierde klasse te blijven. Dat is voor de individuele- en teamontwikkeling belangrijk’

Nooit saai
Wedstrijden van VV Gassel zijn alvast nooit saai. Schrijft u maar even mee: de ploeg van Cuijkenaar Dennis Koenders (die na de zomer hoofd opleidingen wordt bij Olympia’18) won onlangs met 5-0 van Herpinia en legde afgelopen weekend SCMH nog met 5-2 over de knie. Tussen die beide overwinningen in, werd echter ook met 0-5 verloren van Vesta, 8-2 van Cito en maar liefst 0-8 tegen FC de Rakt. Koenders: “Wij hebben al het hele seizoen te kampen met de nodige blessures. Wij kunnen dat simpelweg niet opvangen. Tegen Cito en De Rakt heb ik zelfs mijn vijfde en zesde aanvoerder moeten aanwijzen. Tegen SCMH kwamen er weer twee sterkhouders (Hans van Houtum, Guido Sprengers) terug en dat zie je dan meteen terug in het veld. Zij pakken hun leidersrol op, waardoor de rest ook beter gaat spelen. We doen er alles aan om ze klaar te stomen voor donderdag en zondag. Het liefst voor de volle 90 minuten. Maar drie wedstrijden in zes dagen, dat is veel. Dat is voor De Zwaluw natuurlijk niet anders. Ook zij hebben een lang seizoen gehad. Complimenten zodoende aan Michel (van de Venn) dat hij bereid is om vanwege ons jubileum deze wedstrijd te vervroegen. Ze hadden ook ‘nee’ kunnen zeggen”, zegt Koenders, die zijn ploeg in de vierde klasse wil achterlaten. “Wij gaan er alles aan doen om als vierdeklasser af te sluiten. Gelukkig treffen we met De Zwaluw ook een ploeg uit vorm. Dat heb ik liever dan een vijfdeklasser die als de brandweer gaat. Zelfvertrouwen in dit soort wedstrijden zegt namelijk veel. Ik denk dat het na donderdag nog niet beslist zal zijn.”
De eerste wedstrijd is donderdag 9 juni om 20.00 uur op sportpark De Oude Kamp te Gassel; de return is zondag om 14.30 uur op De Hogehoek in Oeffelt.

Nacompetitie voor een plek in de vierde klasse:

Donderdag 9 juni, 20.00 uur:
Gassel - De Zwaluw

Zondag 12 juni:
De Zwaluw - Gassel (return)
SPV - Leunen
HRC’14 - MVC
Astrantia - DSS’14
DWSH’18 - VV Sambeek
DESO - VCW Wagenberg

Zondag 19 juni:
MVC - HRC’14
Leunen - SPV
DSS’14 - Astrantia
VV Sambeek - DWSH’18
VCW Wagenberg - DESO

(Winnaars tweeluik promoveren c.q. handhaven zich in de vierde klasse.)

Uit de krant

Uit de krant