Michel Kuijpers (links) is bezig aan zijn laatste seizoen als trainer van tweedeklasser SSS'18.
Michel Kuijpers (links) is bezig aan zijn laatste seizoen als trainer van tweedeklasser SSS'18. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

‘Als we met SSS’18 in het linkerrijtje eindigen, hebben we het goed gedaan’

Voetbal 1.301 keer gelezen

OVERLOON | Michel Kuijpers maakte al in een vroeg stadium bekend bezig te zijn aan zijn laatste seizoen als hoofdtrainer bij SSS’18. “Ik kijk wel wat er beschikbaar is of op mijn pad komt”, zegt de 47-jarige Hapsenaar.

Door Martijn Schwillens

Kuijpers is bezig aan zijn derde seizoen in Overloon, een periode die volgens de oud-trainer van Hapse Boys en Olympia’18 voldoende is om een goede afweging te maken. “De club wilde graag met me verder en ik heb ook even getwijfeld, omdat ik SSS’18 een fantastische vereniging vind. Maar de afgelopen drie jaar zijn misschien wel intensiever geweest dan wanneer er geen corona was geweest”, benadrukt Kuijpers. “We hebben in coronatijd gewoon doorgetraind. In tweetallen, in viertallen. En dat drie keer per week. Dat is zeker zo intensief als wedstrijdgericht werken.”
Wat mee heeft gespeeld bij zijn keuze is dat de spelersgroep nagenoeg intact zal blijven. “Er is nauwelijks verloop, waardoor ik volgend seizoen voor 80 procent met dezelfde spelers zou werken als toen ik hier begon. Dan is het verfrissend voor zowel de spelersgroep als de trainer zelf om voor wat anders te gaan.”

‘Leukste klasse die er is’
SSS’18 heeft na een slechte seizoenstart de weg naar boven gevonden. Dankzij zeges op de titelkandidaten Heeswijk en Olympia’18 staat de Overloonse equipe nu op een vijfde plek in de tweede klasse G. Het gat met de koplopers (vier punten) is net zo groot als met de nummer laatst. “We stonden na vier duels onderaan. We zijn daarna wat anders gaan spelen en hebben ook wat andere spelers in de basis gezet. Sindsdien is het gaan lopen en zijn we goede resultaten gaan boeken”, verduidelijkt Kuijpers. Hij benadrukt: “Deze klasse is echt uniek. De krachtsverschillen zijn enorm klein. Je hoeft maar twee betere basisspelers er niet bij te hebben en je gaat meteen onderuit. Het kan zomaar zijn dat een ploeg die nu in de top-5 staat nog degradeert en andersom. Zelf gaan we voor een plek in het linkerrijtje.”

De krachtsverschillen in deze klasse zijn klein. Het kan zomaar zijn dat een ploeg die nu in de top-5 staat nog degradeert en andersom

Niks mis met tweede klasse
Het klinkt wat bescheiden voor een trainer van een club die afgelopen seizoen nog actief was in de eerste klasse. “Dit niveau past veel meer bij deze spelersgroep. Door het wegvallen van JVC uit de Derde Divisie promoveerde SSS’18 per ongeluk naar de eerste klasse. Dit seizoen kunnen we hopelijk een stabiel seizoen draaien en dan zien we op het eind wel of kwalificatie voor de nacompetitie er in zit.”
Er is, wie de geschiedenis in Overloon kent, ook niets mis met een stabiele tweedeklasser. “Wij zijn geen grote vereniging met tig jeugdelftallen waarvan de Onder 19 uitkomt op divisieniveau. De overstap tussen onze O-19 en het eerste elftal is enorm. Bovendien zijn onze sterkhouders Koen van Bree, Wout Janssen en Bas Joosten ook niet meer de jongsten.”
Over zijn eigen ambities, zegt hij tot slot: “Ik heb de trainersdiploma’s om op een hoger niveau aan de slag te kunnen. Ik zie wel wat er op mijn pad komt, maar jeugdtrainer bij een betaald voetbalclub in combinatie met het hoofdtrainerschap lijkt me ook wel iets.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant