VIOS/Spes verloor de eerste play-offwedstrijd tegen Be Quick.
VIOS/Spes verloor de eerste play-offwedstrijd tegen Be Quick. Foto: VIOS/Spes

Teleurstelling bij VIOS/Spes na nipt verlies eerste play-off

Overige sport 443 keer gelezen

GENNEP | VIOS/Spes heeft de eerste play-off om een plek in de NK-finale verloren van Be Quick. De gasten uit Nuland wonnen met 8-9. “We haalden ons niveau niet en dat is teleurstellend”, aldus trainer Niels Schallenberg.

VIOS/Spes en Be Quick begonnen nerveus en het duurde lang voordat het eerste doelpunt viel. Be Quick nam zelfs een 0-2 voorsprong maar via doelpunten van Elle Bindels en Indy Oldenhof werd het weer gelijk. Na om en om scoren, was het opnieuw Elle Bindels die thuisploeg voor het eerst op voorsprong bracht (4-3). In de volgende aanval maakte de Nulands formatie echter meteen weer gelijk uit een strafworp. Met een bijzonder lage score van 4-5 begon de tweede helft. Het eerste aanvalsvak bleef veel kansen missen. Be Quick profiteerde optimaal en liep uit naar 6-8 in het laatste kwart. Desiree Bergmans scoorde de aansluitingstreffer, maar wederom direct een antwoord: 7-9. Moon Arts gaf het publiek in de laatste minuten nog hoop op een verlenging met haar afstandsschot. VIOS/Spes 1 maakte het zichzelf erg lastig vandaag, vooral door het lage schotpercentage vertelt Moon Arts: “Negen doelpunten tegen is een prima resultaat, maar je moet er zelf gewoon meer dan 8 maken in zo’n wedstrijd.” Coach Niels Schallenberg: “We hadden in deze ambiance graag een grote stap gezet naar de finale. Nu moeten we nog twee keer volle bak tegen Be Quick. We zijn echt aan elkaar gewaagd, dus we moeten zondag 31 maart winnen en het dan op 2 april in onze thuishal afmaken.”