Scholieren ontbeten met de burgemeester.
Scholieren ontbeten met de burgemeester. Foto: Jos Gröniger

Burgemeester Teunissen ontbijt met scholieren

Onderwijs 228 keer gelezen

GENNEP | De kermis en de vrijetijdsbesteding van meneer de burgemeester, dat waren woensdagochtend de brandende vragen die de Gennepse kinderen van de basisscholen burgemeester Hans Teunissen stelden. Uitgerekend op de dag dat hij aangesteld werd als burgemeester van de gemeente Gennep, schoof Teunissen aan bij het ontbijt dat klaarstond in de raadszaal in het stadhuis.

Voor het burgemeestersontbijt waren de leerlingen van basisscholen en speciaal onderwijs uit de gemeente Gennep uitgenodigd. De burgemeester die op 5 oktober 2020 beëdigd werd, stelde voor eerst te eten van het brood dat de lokale bakker beschikbaar gesteld had. “Dan kunnen jullie daarna je vragen aan mij of aan de twee aanwezige wethouders stellen”, aldus de man aan het hoofd van de ontbijttafel.
Waar normaal in vergaderingen fracties vergaderen en het college en collegae nu en dan het vuur aan de schenen leggen brandde langzaam maar zeker een spervuur aan vragen los.
Loek, ontdooide snel, en zag zijn kans waar. Hij vroeg naar de werkdag van de burgemeester. “Die is gevarieerd. Er zijn vaste dingen op vaste dagen maar ook zijn er zaken die niet vaak voorkomen.” Na drie vragen werd hem gezegd dat de andere ontbijtende kinderen nu aan de beurt waren.
Een andere scholier wilde weten of en hoe het plein achter de Weverflat een naam kon krijgen.

De meest brandende vragen gingen over de kermis. Er waren vragen over de kermis in Milsbeek. Wethouder Van Hulsteijn vertelde daarop dat er met dorpsraden overlegd wordt over een kermis op maat voor elke kern. Een bezorgde jongere had gehoord dat de kermis in Gennep over enkele jaren zo stoppen. De scholier werd gerustgesteld. “De exploitanten komen veel te graag naar Gennep. Zij stoppen niet hoor”, vertelde de wethouder. Op vragen welke attracties wel of juist niet komen bleef het college het antwoord schuldig, evenals op het verzoek de Gennepse kermis in de schoolvakantie te plaats te laten vinden.

De kermis houdt de gemoederen bezig. Zelfs al tijdens het ontbijt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant