De kunstenaars Wilma Bertrams en Kees Roelofs exposeren in Museum Het Petershuis.
De kunstenaars Wilma Bertrams en Kees Roelofs exposeren in Museum Het Petershuis. Foto: Jos Gröniger

Symboliek & Realisme in Het Petershuis

Kunst en cultuur 200 keer gelezen

GENNEP | De regionale kunstenaars Wilma Bertrams - Hoose en Kees Roelofs openen zaterdag de expositie Symboliek & Realisme in Museum Het Petershuis in Gennep. De gezamenlijke tentoonstelling loopt tot en met zondag 2 juli.

Beroepsmatig heeft Wilma altijd gewerkt aan het welzijn van kinderen en volwassenen. In haar vrije tijd zoekt ze rust en inspiratie in het bos of aan de kust. Dat is duidelijk terug te zien in haar kunst, waar ze zich vanaf 2018 volledig op heeft gericht. Bij het beoefenen van kunst houdt ze van diversiteit en kan daar volledig in opgaan. Schilderen, boetseren en fotograferen wisselen elkaar regelmatig af.

In het werk van Karel Roelofs spelen symboliek en verbeelding een prominente rol. Thema’s vormen de psychiatrie, psychologie, antropologie en de ‘condition humaine’ in algehele zin. De mythologie is voor hem een belangrijke inspiratiebron, evenals religieuze uitingsvormen, geestelijke aberraties, sagen en legenden, gedichten, muziek en songteksten. Daarbij schuwt hij het grote gebaar niet. Vooral de waanzin (en de tragiek daarvan) intrigeren hem en bezorgen hem een gevoel van urgentie om zich beeldend te uiten. Zo ontstaan zijn beelden en objecten dikwijls in een gedrevenheid en een bijna ononderbroken “flow”, waarbij werkpauzes en zelfs de nachtrust het niet zelden moeten ontgelden.

Museum Het Petershuis is geopend van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.30 uur. Als entree wordt een vrijwillige gift gevraagd.

Uit de krant