Afbeelding
Foto: Lisa Veerkamp

Evelien gaat opnieuw voor (im)perfect plaatje

Algemeen 3.146 keer gelezen

BOXMEER | De Boxmeerse Evelien van Heerwaarden heeft de smaak te pakken. Begin dit jaar stond ze nog in de finale van een missverkiezing. Een podiumplaats zat er toen niet in maar het ging Evelien hoofdzakelijk om de persoonlijke groei. Nu heeft ze een finaleplaats bemachtigd bij alweer een andere verkiezing: Miss Diversity 2024, waar iedere vrouw ongeacht maat, huidskleur, geaardheid of wat dan ook, welkom is. Imperfectie is hierbij dus juist perfect.

“Ik vind imperfecties juist heel positief.”, zegt Evelien. “Het maakt iemand uniek en sterk.” De Boxmeerse wil met haar deelname juist laten zien iedereen op een unieke manier mooi is, juist door de imperfecties. “Ik ben erachter gekomen dat iedereen neerkijkt op imperfecties. Maar negatieve gedachten kunnen zorgen voor gezondheidsproblemen.” Volgens Evelien zijn er voldoende bewijzen dat juist positief gedachtegoed zorgt voor een betere omgang met tegenslagen. “Je negatieve gedachten omzetten naar positiviteit. Dat vind ik heel belangrijk en wil ik uitdragen in de Miss Diversity finale.”

Voor Evelien zijn dit belangrijke onderwerpen. Ze erkent in het verleden vaak zelf veel onzekerheid te hebben gevoeld. “Ik ben van mezelf best wel verlegen. Was altijd wel bezig met hoe anderen naar mij keken en over mij dachten.”, vertelde ze begin dit jaar, vlak voor die andere missverkiezing. Gedurende dat voorbereidingstraject heeft ze zichzelf flink uitgedaagd en hard gewerkt aan haar zelfvertrouwen. “Dat wil ik nu voortzetten met de Miss Diversity-verkiezing.”

Toch komt dit nieuwe beautyhoofdstuk wel een beetje uit de lucht vallen. Toen het eerste miss-boek dicht ging, na een intensief voorbereidingstraject, had Evelien behoefte aan “even bijkomen en rustig aan doen”. Maar toen een vriendin zich voor Miss Diversity aanmeldde ging Evelien ook overstag. “Ik was sowieso nog niet klaar met de miss verkiezingen want ik vind het zo belangrijk om te investeren in jezelf.” 

Zo’n groot evenement als een missverkiezing is een perfecte aangelegenheid om de maatschappelijke imperfecties aan te pakken. Het is dus gebruikelijk dat deelnemers niet alleen in zichzelf investeren, maar ook in een goed doel. Bij Miss Diversity is dit doel Kika. Evelien: “Ik heb in mijn familie veel te maken met deze ziekte en om mij heen hoor ik het ook steeds vaker, dus ik vind het heel belangrijk hier aandacht aan te besteden.” 

“Positiviteit, dit is als een stralende zon die alles verlicht. Het geeft ons kracht en de mogelijkheid om het beste uit elke situatie te halen.”, is Eveliens statement bij Miss Diversity. Niet alleen past dat binnen de visie van de verkiezing, maar ook bij haar eigen leven. Schoonheidswedstrijden blijken voor Evelien hét midden om het beste uit haar zelf te halen.

Wil jij dat Evelien wint? SMS dan ‘POLL MDN Evelien’ naar 3010. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant