Schrijver Harrie-Jan Metselaars tijdens de presentatie op 23 november 2018. De in Gennep geboren Amsterdammer is in maart 2023 overleden.
Schrijver Harrie-Jan Metselaars tijdens de presentatie op 23 november 2018. De in Gennep geboren Amsterdammer is in maart 2023 overleden. Archieffoto: Jos Gröniger

Presentatie tweede druk boek ‘En toen waren ze weg’

Historie 289 keer gelezen

GENNEP | Van het in november 2018 uitgegeven boek over de Jodenvervolging in Gennep ‘En toen waren ze weg’ wordt op Hemelvaartsdag de tweede druk gepresenteerd. Donderdagochtend 9 mei overhandigen Sjoerd Korsmit, de weduwnaar van de overleden schrijver Harrie-Jan Metselaars en de vootzitter van stichting Monarch, Mirso Bajramovic, de tweede druk aan burgemeester Hans Teunissen. De ceremonie vindt plaats bij het Holocaustmonument op het Vrijheidsplein in Gennep.

De stichting Monarch was verantwoordelijk voor het leggen van de Gennepse struikelstenen in 2018 en voor de uitgave van het boek over de Jodenvervolging in Gennep. De stichting tekent ook voor de tweede druk.
Het boek, hardcover en 360 pagina’s geeft een waarschijnlijk ongekende en complete beschrijving van (alle) Gennepse Joden. Hun leefwereld in Gennep, de gebeurtenissen van WOII en ook wat er na WOII gebeurde. Alles is in detail onderzocht en gedocumenteerd. Het wordt beschreven en daarmee vastgelegd in het boek. Op 10 mei 1940 woonden 51 Joden in Gennep. Minder dan een handvol keerde uiteindelijk terug.
Omdat er vraag bleef bestaan wordt het geüpdatete boek met subsidie van de gemeente Gennep opnieuw uitgegeven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant