Jam Kuppen werd Koninklijk onderscheiden.
Jam Kuppen werd Koninklijk onderscheiden. Foto: Persbureau SK-Media

Lintje voor preses jubilerende Viswaterbeheersvereniging

Algemeen 1.147 keer gelezen

GENNEP / AFFERDEN | Burgemeeester Pelzer van de gemeente Bergen reikte zondagmiddag een Koninklijkee Onderscheiding uit op Genneps grondgebied. Tijdens de jubileumreceptie van de honderdjarige Viswaterbeheersvereniging Gennep (VBG) werd Afferdenaar Jan Kuppen (70) verrast met een Lintje.

Van deze vereniging is oud-medewerker van PostNL Jan Kuppen al tien jaar voorzitter. 

Verenigingsgroei
Onder zijn voorzitterschap groeide VBG uit tot een van de grootste visverenigingen in Nederland. VBG telt anno 2024 zo’n 5.100 leden. Jan Kuppen loodste de vereniging voor een bestuurscrisis en vormde een nieuw bestuur. Ook bracht hij de ledenadministratie onder bij de landelijke organisatie Sportvisserij Nederland. De voorzitter is ook controleur en checkt hij of vissers de vereiste vergunningen hebben, en zich aan de regels houden. Eerder leerde hij jeugdleden vissen een was hij vrijwilliger bij Hengelsportvereniging ‘t Alvertje in Oostrum.

Actief in Afferden
De decorandus is ook op ander maatschappelijk gebied actief. Hij is vrijwilliger bij Stichting Bijzonder in  Beweging (voorheen: Basissport Limburg). De stichting organiseert sportactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Hij coördineert de wekelijkse biljartgroep in Gennep en ondersteunt bij extra activiteiten, zoals met Sinterklaas.

Bergen
In zijn woonplaats is Jan Kuppen voorzitter van Stichting Goede Doelen Week Afferden. Hij coördineert er de collecteweken. Ook is hij vrijwilliger bij carnavalsvereniging De Erdmennekes in Bergen. Hij was tot 2019 chauffeur van het prinsenpaar en de dansmarietjes. Tegenwoordig fungeert hij als gastheer bij de evenementen.
(Foto: SK-Media)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant