Afbeelding
VRIJWILLIGER VAN DE WEEK

Marion: ‘Het is zonde als ik niks meer met mijn kennis zou doen’

Algemeen 1.373 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Ze mag dan met pensioen zijn, Marion Hulsebosch is nog lang niet klaar om achter de geraniums te zitten. “Dan verlies ik het lijntje met de maatschappij en dat ik wil voorkomen.”, zegt ze stellig. Nu ze aan de slag is gegaan als voorzitter van Welzijn Ouderen Land van Cuijk behoudt ze dit lijntje, al kan er meer gesproken worden van een ‘flinke streep’.

“Het is een bepaalde dimensie van mezelf die niet meer wordt aangesproken als ik achter die geraniums zou zitten.”, zegt Marion. De kersverse voorzitter heeft in haar carrière veel ervaring opgegaan op diverse vlakken, onder andere als manager van zorginstellingen in Rhenen en het Land van Maas en Waal, als adviseur sociaal domein voor verschillende gemeenten en als raadslid én fractievoorzitter voor Verenigd Progressief (VP) Grave. “Ik ken de kanten van een manager, maar weet ook hoe het werkt bij de gemeente. Ik begrijp hoe de communicatie werkt hoe de hazen lopen. Ik zou het zonde vinden als ik niks meer met die kennis zou doen. Ik heb altijd heel veel plezier gehad in mijn werk.”

Dus gaat ze haar kunde vrijwillig inzetten voor het welzijn van alle ouderen in de gemeente. Dat is van groot belang om meerdere redenen. Allereerst gelooft Marion in ‘driedubbele vergrijzing’. “Dat komt omdat er én meer ouderen bijkomen en ze ook ouder worden en langer gezond blijven. Daarnaast trekken er meer jongeren weg uit de dorpen.” Relatief gezien houd je dan dus ‘driedubbel’ zo veel ouderen over. “Daarom moeten we zorgen voor een goede samenspraak met gemeentelijk beleid.” Het komende jaar is Marion voornemens om de vijf autonome Welzijn Ouderen-organisaties, die onder de Welzijn Ouderen Land van Cuijk-paraplu vallen, een aantal keren samen te brengen. “We kunnen het dan bijvoorbeeld hebben over welke maatregelen we willen doorvoeren en hoe we de financien gaan verdelen. Dat moet je goed afspreken. Dat heeft bij wel een streepje voor.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant