Raadslid Bram Nijst (tweede van links) en wethouder Janine van Hulsteijn (tweede van rechts) op bezoek bij Vitesse'08. Links Bart Bardoel (Vitesse'08) en rechts Vitesse-secretaris Daniëlle Nova - Lamers.
Raadslid Bram Nijst (tweede van links) en wethouder Janine van Hulsteijn (tweede van rechts) op bezoek bij Vitesse'08. Links Bart Bardoel (Vitesse'08) en rechts Vitesse-secretaris Daniëlle Nova - Lamers. Foto: VVD Gennep

VVD bezorgd om effect grondwaterpeil De Heykuul

Algemeen 470 keer gelezen

GENNEP | De vele regen van de afgelopen maanden zorgt voor toenemende problemen bij voetbalvereniging Vitesse ‘08 en de Gennepse schietvereniging. Voetbalvelden die van gras veranderen in moerassen en een schietbaan die volloopt met water; het zorgt voor hoofdpijn bij de twee verenigingen op sportpark de Heijkuul. Wethouder Janine van Hulsteijn ging samen met VVD fractievoorzitter Bram Nijst op bezoek bij de twee clubs om zelf een beeld te krijgen van de ontstane schade.

“Normaal gesproken kan de drainage van het terrein de gewone hoeveelheid regenwater aan, maar nú draaien de pompen op volle toeren. Het is echt een grondwateroverlast”, constateert Nijst. Tijdens de rondgang blijkt dat dankzij de pompen op het kunstgrasveld regulier gespeeld kan worden, maar dat het ook daar even kritisch was. Toen de afgelopen weken de pompen nog niet aan stonden zamelde zich het water onder het kunstgras, gelukkig werd snel geacteerd zodat duizenden euro’s schade kon worden voorkomen.
 Voor de schietvereniging zijn de zorgen vergelijkbaar. Sinds het bestaan van de club was er nooit sprake van grondwateroverlast maar nu komt het door de vloer en muren naar binnen. Het urenlange wegzuigen van water is letterlijk als dweilen met de kraan open. “Vanuit de gemeente denken we natuurlijk mee hoe dit probleem wordt aangepakt”, stelt Janine van Hulsteijn, “maar feit is ook dat we door extremere pieken met regen dus ook moeten leren leven met hoge grondwaterstanden. Ik ben bang dat het vooral ook hopen is op beter weer.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant