Vrijwilligers van de Kinderboerderij tijdens het voederen op zondagmorgen.
Vrijwilligers van de Kinderboerderij tijdens het voederen op zondagmorgen. Foto: Jos Gröniger
VRIJWILLIGER VAN DE WEEK

‘Helpen op de kinderboerderij Gennep is dankbaar en gezellig’

Algemeen 622 keer gelezen

GENNEP | Over tweeënhalve week opent Kinderboerderij Gennep de deuren na het winterreces weer voor het publiek. Voor een deel van de vrijwilligers beginnen op eerste paasdag 31 maart de werkzaamheden. Anderen zijn de hele winter in touw gebleven om de dieren te voederen.

Dat is ook de reden dat Harrie, Jolanda H., Eefje, Jolanda J. en Floyd deze zondagmorgen aanwezig zijn. “Er is een rooster gemaakt met mensen die een of meerdere dagen per week de dieren willen voeren”. zegt Jolanda Hermsen, die om de hoek bij de kinderboerde rij woont. “Ik ben hier als het even kan bijna elke dag.” Dat geldt ook voor Harrie Bus die dagelijks langskomt. “Mijn taak is de dierverzorging, Jolanda Hermsen is voor de dierverzorging en buitendienst, Eefje is voor de kantine en andere zaken. Zij is het manusje van alles. En Jolanda Jacobs is voor kantine en dierverzorging”, zegt Harrie. 

De organisatie van Kinderboerderij Gennep telt circa 25 vrijwilligers die allemaal een bijdrage leveren. Die een is vaker aanwezig dan de ander. “Of je nu veel of minder vaak hier aanwezig bent, is niet belangrijk. Het gaat om het plichtsbesef. Je moet op elkaar kunnen rekenen”, zeggen de vrijwilligers. Over dat laatste heeft de stichting niets te klagen. “Het komt zelden voor dat we dicht moeten blijven omdat we onderbezet zijn”, zegt Jolanda Jacobs.
Vrijwilligerswerk op de kinderboerderij is vooral dankbaar. “Je ziet mensen genieten en de contacten in de kantine zijn erg leuk”, zegt Eefje.
De vrijwilligers kijken dan ook weer uit naar de heropening tijdens Pasen. “Vanaf eerste paasdag 31 maart zijn we weer op zaterdag, zondag en woensdag van 14.00 tot 17.00 uur geopend”, zegt Jolanda Jacobs, “Op onze Facebookpagina kun je start weer zien wanneer er welke activiteiten georganiseerd worden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant