De studenten achter de FoodTour, inclusief docent Rolf Asbroek.
De studenten achter de FoodTour, inclusief docent Rolf Asbroek.

De FoodTour wordt tot kunst verheven

Algemeen 1.603 keer gelezen

CUIJK | Goed en smakelijk eten bereiden is een ware kunst. En goede kunst maakt de tongen los. Dat begrijpen de leerlingen van het Koning Willem I College in Cuijk maar al te goed. Niet voor niets dat ze de welbekende Cuijkse FoodTour, in de agenda voor zondag 4 juni, in een nieuw jasje steken. 

De FoodTour in Cuijk is een bekend concept. Bij binnenkomst ontvang je een kaartje met daarop één van de drie routes. Hiermee kun je vervolgens langs een selectie van foodondernemers gaan en een lekker hapje eten. Een waar genot, zo met het juni-zonnetje op je gezicht. En dat vinden meerderen want de FoodTour lijkt ieder jaar populairder te worden. Vorig jaar waren de 1000 tickets met vier dagen uitverkocht. 

Ook nu hebben de studenten van het Koning Willem I College (voorheen Leijgraaf) in Cuijk weer een grootse FoodTour in petto. “We hebben inmiddels meer dan dertig partners gevonden die met plezier wat lekkers uitdelen. Dat betekent dat we voor het eerst niet tien maar elf hapjes kunnen bieden aan de deelnemers” vertelt Mumtaz Sewrajsing. “Natuurlijk zijn dat een aantal oude bekenden maar we hebben ook acht nieuwe ondernemers gevonden die met plezier willen meewerken.” Yang Antvelink vult aan: “Het was nog niet zo gemakkelijk om tot die hoeveelheid partners te komen. Een aantal bedrijven in ons bestand is helaas failliet gegaan. En allemaal hebben ze het moeilijk in deze tijd.” Mumtaz: “Dat was wel lastig, ja. Maar dat was meteen ook een leerzame uitdaging” Yang knikt instemmend: ”Hoe dan ook, we zijn dan ook ontzettend blij en dankbaar dat er nog zo veel willen meewerken!”

Samen met nog zes andere studenten van de opleiding Manager / Ondernemer Horeca werken Mumtaz en Yang aan de FoodTour als onderdeel van hun afstudeerproject. Daarbij worden ze bijgestaan door vier studenten van de opleiding Travel & Leisure. Yang: “Samen met hen zijn we tot een nieuw idee gekomen: de Kunstroute. Dit zijn zij verder aan het voorbereiden.” Kort gezegd komt het er op neer dat er naast de drie food-routes een extra route wordt aangelegd, zich concentrerend rondom de schouwburg. Bezoekers kunnen op deze extra route genieten van diverse vormen van kunst. Mumtaz: “Kunst en lekker eten passen bij elkaar. Het geeft een extra stukje beleving. Daar waren we naar op zoek!”

Daarmee onderscheidt deze editie van de FoodTour zich van voorgaande uitvoeringen. Volgens Yang en Mumtaz is het “echt iets nieuws.” De rest van het concept blijft wel bij zijn oude, vertrouwde zelf. Oftewel, diverse smakelijke en bijzondere lekkernijen worden geserveerd, van vlees tot vis tot een uitgebreid vega-aanbod. Er is voor ieder wat wils. Het beloof weer uit de kunst te worden!

‘Vier juni vrij, jij bent er bij!’
Ook dit jaar zijn er weer 1000 tickets beschikbaar voor de FoodTour in Cuijk. Maandag 20 maart gaan ze in de verkoop. Voor €13,- kun jij er bij zijn. Of de kaartverkoop net als voorgaande jaren weer in een razend tempo verloop, wie weet. Duidelijk is wel dat de studenten van het Koning Willem I College vastberaden zijn. “Vier juni vrij, jij bent er bij!”

Voor die €13,- ontvang je dus een ticket voor de FoodTour op zondag 4 juni in Cuijk. Niet alleen staat dat garant voor elf overheerlijke gerechtjes, gemaakt door diverse horecaondernemers uit de buurt, je doet ook nog eens iets goeds. “Voor ieder ticket dat we verkopen gaat één euro naar de Voedselbank Land van Cuijk,” vertellen studenten Mumtaz Sewrajsing en Yang Antvelink. “Het is tegenwoordig allemaal zo duur geworden. Het is inmiddels niet meer ‘raar’ als om naar de voedselbank te gaan. Wij vinden dat absurd en niet te bevatten, in zo’n rijk land als Nederland. Daarom willen we Voedselbank graag helpen.”

Tickets zijn vanaf maandag 20 maart om 12:00 uur te koop via de website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant