Benieuwd naar hoe een veldslag er in de middeleeuwen uitzag?
Benieuwd naar hoe een veldslag er in de middeleeuwen uitzag? Foto:

Middeleeuwse Markt bij Kloster Graefenthal

Algemeen 467 keer gelezen

GOCH | Een festival is voor jong en oud, ideaal voor een reis met het hele gezin: dat is het Middeleeuwse Festival bij Klosten Graefenthal in Goch. En het staat weer op de agenda, op 17 en 18 september.

Neem een kijkje in het dagelijks leven van de Middeleeuwen en wandel door de verschillende kampen op het terrein. Laat je betoveren door de middeleeuwse minstrelen, de jongleurs, de ridderlijke veldslagen, de kanonnen, de wapendemonstraties of het brede scala aan goederen die door de kooplieden worden aangeboden. Neem deel aan de middeleeuwse activiteiten op het terrein; denk aan boogschieten, zwaardvechten en de verschillende activiteiten voor kinderen, waaronder de middeleeuwse verteller Jakobus van Quackenburgh. 

Voor de echte kenners onder ons – en natuurlijk iedereen die honger heeft: er wordt voor het fysieke welzijn gezorgd. Denk aan het versgebakken speenvarken, de verse producten van de grill of de stoofpot en de menukaart van het kloostercafé, dat natuurlijk ook tijdens het festival geopend is. “Laten we weer samen genieten van het middeleeuwse festival!”

Voor kaarten, openingstijden en nadere info kijk je op www.kloster-graefenthal.de/nl.

Uit de krant

Uit de krant