'Torenhuisje aan de Geuldert' van Jacques van Mourik
'Torenhuisje aan de Geuldert' van Jacques van Mourik

‘Een greep uit de collectie’ bij KunstLokaalMook

Algemeen 171 keer gelezen

MOOK | De expositie ‘Een greep uit de collectie’ is vanaf deze maand te bezichtigen bij KunstLokaalMook. In de tentoonstelling worden werken uit de collectie van Stichting Jacques van Mourik gecombineerd met het beeldhouwwerk van Betty Meerens. Betty is elke zondag in de expositieruimte aanwezig om meer te vertellen over de bijzondere kunstwerken.

‘Een greep uit de collectie’ toont werken van de belangrijkste vroegere Plasmolense kunstenaars rondom Jacques van Mourik. Ook worden er werken getoond van creatieve regionale kunstenaars van recenter datum.

Stuwwal
De kunstenaars van de Plasmolense kolonie woonden en werkten op de stuwwal. Dankzij Vereniging Geopaden is er gedurende deze maand informatie te vinden over het ontstaan van de stuwwal.

Nieuwsgierig?
Wil jij een kijkje komen nemen? KunstLokaalMook is elke zondag geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Rijksweg 86 te Mook nabij het Raadhuisplein. Kijk ook eens op www.stichtingjacquesvanmourik.nl voor meer informatie over de tentoonstelling en over KunstLokaalMook.

Uit de krant