Frank Pubben neemt na een breuk met D66 zelf deel aan de gemeenteraadsverkiezingen.
Frank Pubben neemt na een breuk met D66 zelf deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Foto: Leon Voskamp
Jaaroverzicht

Wat gebeurde er in de maand december 2021?

Algemeen 97 keer gelezen

Het jaaroverzicht van De Maas Driehoek en Maas- & Niersbode. Wat gebeurde er in december 2021?

GENNEP | Het politieke spel is op de wagen in de gemeente Gennep. Terwijl D66 de top zeven van de nieuwe kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 presenteerde, ontstond een breuk in de partij. Raadslid Frank Pubben kon zich niet verenigen met het gewijzigde standpunt over Haven Heijen en besloot op persoonlijke titel verder te gaan en met ELSSS (Eerlijk Lokaal Sociaal Samen Sterk) aan de verkiezingen deel te nemen. Oud-partijgenoot Danny Artz stapte eveneens over.

BOXMEER | Op 15 december werd bekend dat De Weijer in Boxmeer een nieuwe exploitant krijgt. Optisport, tevens uitbater van zwembad en sporthal ‘t Hoogkoor, zal met ingang van 1 januari 2023 het cultureel centrum gaan exploiteren. De gemeente moest op zoek naar een nieuwe exploitant nadat het echtpaar Kissels had aangegeven na 2022 met de exploitatie te zullen stoppen. In De Weijer bevinden zich meerdere horecagelegenheden, een theater, de bibliotheek en verschillende (zakelijke) huurders. De kapel wordt regelmatig gebruikt als trouwlocatie.

CUIJK | De Reizende Tentoonstelling ‘In 2 werelden | Molukkers in Nederland’ en het Cuijks Moluks Museum werden zaterdag 4 december in Cuijk officieel geopend. De tentoonstelling en het ‘Kuukse’ pop-upmuseum, ingericht in het oude winkelpand van Frans Stevens (foto), waren bedoeld om belangstellenden inzicht te geven in de geschiedenis van de Molukkers in Nederland én Cuijk. Door de lockdown stopte de tentoonstelling al na twee weken.

Cultureel Centrum De Weijer krijgt per 2023 een nieuwe exploitant: Optisport.
In Cuijk vond een expositie plaats over Molukkers in Nederland én Cuijk.

Uit de krant

Uit de krant