Afbeelding
Foto:Persbureau SK-Media

Twee opvarenden vermist nadat bootje omslaat bij Heijen; Derde persoon in veiligheid

112 3.733 keer gelezen

HEIJEN | Op de Maas bij Heijen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een bootje omgeslagen. Hierdoor zijn drie opvarende mannen te water geraakt. Twee van hen zijn zaterdagmiddag in het water bij de monding van de Oude Maas gevonden. De derde man wist op eigen kracht het water uit te komen. Het bootje van de Duitse nachtvissers maakte water nadat motorproblemen optraden. 

Volgens het uit het water gekomen slachtoffer hebben hij en één van de andere opvarenden, de derde persoon meegenomen naar de kant, nadat het bootje omsloeg. Deze derde persoon kon namelijk niet zwemmen. De visserspakken vulden zich tijdens deze reddingsactie steeds meer met water, waardoor het zwaarder en zwaarder werd. Enkele meters voor de oever zou het onhoudbaar zijn geweest om het niet zwemmende slachtoffer nog vast te houden. Eenmaal aan land kwam het geredde slachtoffer er achter dat ook zijn andere kameraad kopje onder was gegaan.

Zoekactie
Uiteindelijk wist de uit het water gekomen man rond 3:00 uur alarm te slaan. Direct schoten de hulpdiensten in actie. Met een groeiend aantal korpsen is de brandweer op zoek gegaan naar de twee nog niet aangetroffen personen. Ook een traumahelikopter werd ingeschakeld, zonder resultaat. Met het intreden van het daglicht is een duikersteam uit Weert ter plaatse gekomen om te zoeken naar de slachtoffers, met behulp van de aanwijzingen van de geredde visser. Die kon vertellen dat hij nog een uur heeft moeten lopen alvorens hij alarm kon slaan. Terwijl de scheepvaart op de Maas werd stilgelegd, wist het duikteam uiteindelijk de omgeslagen boot terug te vinden.

Politie: ‘Zaterdagmiddag werd het vaartuig in kwestie en de lichamen van beide slachtoffers aangetroffen in de Maas, bij de uitmonding van de Oude Maas.’

Pinksterweekend
De Duitse vissers waren ze in Nederland om samen met familie het Pinksterweekend te vieren. De vrouw en kinderen van één van de mannen had afgesproken om ’s ochtends langs de Maas het Christelijke feest te vieren.

Afbeelding

Uit de krant