Afbeelding
Foto: Ten Haaf Fotografie

Mathieu van der Poel wint Daags na de Tour bij eerste deelname, Loes Adegeest wint bij vrouwen

Sport 970 keer gelezen

BOXMEER | Mathieu van der Poel heeft de grote prijs van Boxmeer in ontvangst genomen op maandag. Hij was Danny van Poppel, tweede, en Pascal Eenkhoorn, derde, net te snel af tijdens een eindsprint tussen de drie. Bij de vrouwen werd Loes Adegeest eerste, gevolgd door Femke de Vries en Anneke Dijkstra.

Van der Poel pakt dus de overwinning bij zijn eerste deelname in Boxmeer. Van der Poel: “We hebben de supporters gehoord tijdens de wedstrijd. Ik kom graag terug volgend jaar en ik ben blij dat ik aan het langste eind trek.” De drie reden samen voorop en gingen in de laatste ronde de strijd met elkaar aan. Toch kwam het uiteindelijk aan op een eindsprint. De renners werden tijdens de Meet & Greet gepresenteerd aan het publiek tijdens de Meet & Greet. Taco van der Hoorn vertelde lachend: “Ik ben wel een beetje moe van de Tour, toch wel. Maar ik ben hier wel om gas te geven.” Danny van Poppel was daarna aan de beurt: “De Tour was lastig. Maar het was de snelste Tour ooit blijkbaar dus dat zegt genoeg.” Vanuit de auto gaf waarnemend burgemeester Wim Hillenaar het startschot. Het veld bestond uit dertig profrenners, waarvan er negen net terug kwamen van de Tour de France. Ook Mike Teunissen, dit jaar niet aanwezig in de Tour de France, stond op de Spoorstraat aan de start. Teunissen was in 2019 de laatste winnaar van Daags na de Tour die in 2020 en 2021 vanwege corona niet doorging.

Vrouwen
Bij de elite/beloften vrouwen race heeft Loes Adegeest de overwinning gepakt. In februari won zij nog het UCI cycling eSports wereldkampioenschap. Met zo’n zestien ronden te gaan probeerden Adegeest, Susanne Meistrok en Femke de Vries zich los te rijden van het peloton. Alleen Adegeest was hierin succesvol, hoewel De Vries zich later alsnog los kon wringen en tweede werd. Derde werd Anneke Dijkstra die de sprint van het peloton wist te winnen.

Uit de krant