Welke renners uit de Tour de France naar Boxmeer komen, is nog niet bekend.
Welke renners uit de Tour de France naar Boxmeer komen, is nog niet bekend. Foto: Kliksport

‘Tom Dumoulin heeft laten weten vooralsnog te passen voor Daags na de Tour’

Sport 1.013 keer gelezen

BOXMEER | Parijs is nog ver, luidt het bekende gezegde rondom de Tour de France. Maar hoe dichterbij de wielrenners bij de Champs-Élysées komen, hoe concreter de afspraken met deelnemers aan Daags na de Tour worden. “Pas in de laatste Tour-week worden de afspraken met de meeste wielrenners definitief gemaakt”, stelt rondebaas Pierre Hermans.

Hermans is drukdoende met de voorbereidingen voor de 46ste editie van Daags na de Tour, die op maandag 25 juli wordt gereden in Boxmeer. “Onze doelstelling is om zoveel mogelijk Nederlandse renners, die aan de start stonden in Frankrijk, naar Boxmeer te halen. Maar dit jaar zijn er wat minder Nederlanders actief in de Tour, dus ik sluit niet uit dat we wellicht een buitenlandse topper of een ‘trui’ naar Boxmeer halen, al zou het mooi zijn als een Nederlander de bolletjes- of groene trui wint.”

Eerste poging
De 62-jarige Boxmerenaar heeft inmiddels een eerste poging gewaagd om Tom Dumoulin, die na dit seizoens stopt, te strikken voor Daags na de Tour. “Maar zijn management heeft aangegeven dat Tom vooralsnog geen interesse heeft. Maar wie weet...”
Wie wel een poging gaan doen om Mike Teunissen (winnaar in 2019) op te volgen, zal deze en komende week bekend worden. “Als we een mooie naam kunnen strikken, laten we dit zeker weten.”

Lees alles over Daags na de Tour in de speciale bijlage in De Maas Driehoek en Maas & Niersbode van dinsdag 19 juli.

Uit de krant