Vianen Vooruit kon niet winnen bij Festilent.
Vianen Vooruit kon niet winnen bij Festilent. Foto: HANNY VD LINDEN

3D: EGS’20 wint ondanks ongeval; Hapse Boys heeft off-day

Voetbal 2.032 keer gelezen

Deze week stonden er in de derde klasse D weer aantrekkelijke affiches op het programma. Volkel kreeg in eigen huis bezoek van de ploeg van Arian Meeuwsen, Volkel heeft de thuiswedstrijd met 1-0 weten te winnen. EGS’20 heeft op bezoek bij Venhorst een belangrijke driepunter bij weten te schrijven, ondanks dat captain Sander Bisseling per ambulance is afgevoerd: Venhorst - EGS’20 0-1. Hapse Boys ging op bezoek bij SCE te Nijmegen, het had een totale off-day en het ging met 7-1(!) ten onder. Heijen kreeg op het eigen complex bezoek van aanstaand kampioen Quick 1888, echter kon het niet stunten het werd 0-1. Vianen Vooruit ging naar Zeeland, waar het aan mocht treden tegen Festilent, ondanks dat Vianen de betere ploeg was, kon het niet winnen: Festilent - Vianen Vooruit: 1-0.

Door: Jesse Deckers

Volkel wint op eigen veld van Vorstenboschse Boys

Vandaag namen Volkel en Vorstenbosch het tegen elkaar op in de derde klasse D. Volkel speelt nog mee voor de prijzen, Vorstenbosch daarentegen met alles op alles zetten om degradatie naar de 4e klasse te voorkomen. Volkel kwam voortvarend uit de kleedkamer en had in het eerste kwartier al meerdere kansen om de score te openen, maar de goalie van Vorstenbosch keerde meerdere ballen geweldig. Na het goede ‘’Volkelse kwartier’’ werd de wedstrijd wat vlakker en ging het gelijk op met kansen over en weer. Met een 0-0 stand gingen de teams aan de thee. Na deze thee werd Volkel weer de betere ploeg, en heeft het grote kansen gehad om de 1-0 tegen het net te schieten, maar de ballen werden fantastisch gekeerd. In de 75e minuut krijgt Volkel een strafschop in de schoot geworpen, en deze wordt door Bram van de Locht. In de eindfase van de wedstrijd gaat Vorstenbosch opportunistischer voetbal spelen, met de hoop dat de gelijkmaker nog valt, maar deze viel niet. Eindstand 1-0. ‘’We moeten strijdbaar zijn, en de goede dingen meenemen naar de volgende wedstrijden’’ aldus de teleurgestelde Vorstenbosch trainer/coach Arian Meeuwsen.

EGS’20 wint ondanks ongeval van Venhorst

EGS en Venhorst stonden vandaag oog in oog met elkaar, Venhorst heeft zichzelf zo goed als veilig weten te spelen, en EGS’20 heeft nog alle zicht om een promotie te kunnen bewerkstelligen. EGS begon beter aan de wedstrijd en het had een veldoverwicht, misschien kwam dit ook wel door het ‘’initiatiefloos’’ spel van de ploeg uit Venhorst. Venhorst zakte veel terug, waardoor het voor EGS lastig was om een doelpunt te maken, dat lukte voor de rust iniedergeval niet. In de tweede helft zagen we een beetje hetzelfde spel, al kwam Venhorst beter in haar spel. EGS maakt in de 55e minuut de bevrijdende 0-1: een mooie aanval waarbij Max Bardoel de bal in de zestien kreeg en hem zo in de kruising krult. Maar in de 60e minuut van de wedstrijd gebeurt er iets heel naars, de aanvoerder van EGS (Sander Bisseling) komt na een val verkeerd neer, en zijn elleboog vliegt uit de kom, hij is hierdoor per ambulance afgevoerd naar het hospitaal. Door dit voorval heeft de wedstrijd 40 minuten stilgelegen. Venhorst kreeg in de 85e minuut nog een uitgelezen kans op de 1-1, maar de keeper van EGS hield de bal wonderbaarlijk uit de kooi. Eindstand 0-1.

Hapse Boys heeft totale off-day

De Boys uit Haps gingen op bezoek bij SCE, bij Haps loopt het de laatste tijd niet zoals het hoort te lopen, en de zorgen over een mogelijke degradatie nemen met de week toe. Al snel bleek dat Haps vandaag een totale off-day had, en alles mislukte. Met als gevolg dat het na een half uur al 5-0 voor SCE was. Na dit halfuur probeert trainer Willem Aarts het een en ander om te zetten, zodat de schade enigszins beperkt blijft. Dat lukt, en Haps weet zelf nog te scoren. Rens Thijssen schiet een directe vrije trap tegen de touwen. Echter loopt de stand in de tweede helft nog uit tot 7-1, en is het een verloren middag. SCE – Hapse Boys: 7-1

Heijen op eigen veld ten onder tegen

Heijen kreeg in eigen huis bezoek van aanstaand kampioen Quick 1888. Quick speelde de gehele wedstrijd beter, maar Heijen heeft lang stand kunnen houden, totdat Quick een strafschop kreeg, en deze in het doel belande. Een ingecalculeerde nederlaag voor Heijen, dat volgende week de degradatiekraker tegen Hapse Boys gaat spelen. Heijen – Quick 1888: 0-1.

Festilent op eigen terrein voorbij Vianen Vooruit

Festilent kreeg vandaag bezoek van Vianen Vooruit. De ploeg uit Vianen startte goed aan de wedstrijd, en heeft alles onder controle. Vianen heeft veel kansen, maar het lukt niet om de keeper van Festilent te verschalken. In de tweede helft heeft Vianen eigenlijk nog steeds alles onder controle, maar het kreeg de deksel op haar neus. Festilent breekt in de 70e minuut uit, en Daan van Son maakt middels een kopbal de 1-0. ‘’Als we dit blijven doen, komt het echt wel goed’’ aldus Sjuul van der Heijden trainer-coach van Vianen. Aan de andere kant is Festilent trainer Tom Jacbobs ‘’heel erg blij met het behaalde resultaat vanmiddag’’. Festilent–Vianen Vooruit: 1-0.