Doelpuntenmaker Thijn Fransman controleert de bal.
Doelpuntenmaker Thijn Fransman controleert de bal. Foto: Marieke Lemmen

5D: De Zwaluw bedwingt koploper, SIOL ditmaal goed in goals incasseren

Voetbal 1.120 keer gelezen

In de vijfde klasse D wordt het met de week spannender. Steeds meer ploegen krijgen koploper SVOC’01 in het vizier. De Zwaluw dwong de lijstaanvoerder in Castenray een gelijkspel af, maar schoot daarmee van alle topploegen zelf het minste op. Astrantia liep door een 2-0 zege op slotlicht RESIA weer twee punten in.

Terechte remise De Zwaluw
De Zwaluw pakte in Castenray een punt en trainer Remco Arts kan daarmee leven. Dat de remise al het zevende gelijke spel in achttien wedstrijden was doet Arts meer pijn. Tegen SVOC’01 had De Zwaluw kansen, maar de koploper kreeg ook mogelijkheden. “Ons voetbal was beter, zij hanteerden meer de lange bal”, aldus Arts. Matthijs Thoonen opende na een klein kwartier de score voor de Oeffeltenaren. Uit een vrije trap trok SVOC de stand gelijk. De 1-1 bleef gehandhaafd tot het einde. “Jammer van alweer een gelijkspel. We moeten leren de trekker over te halen”, besloot Remco Arts.

SIOL verliest uitduel op ‘vreemde bodem’
SIOL blijft een ploeg van uitersten. Duidelijke overwinningen worden afgewisseld met verrassende gelijkspellen en zelfs nederlagen. Tegen SVEB leed de ploeg van trainer Peter ten Haaf zo’n verlies. ”Tja, het is bij ons steeds alles of niets. Deze keer was het niets. We zijn nu eenmaal een team dat veel kan scoren, en ook gemakkelijk goals incasseren kan.”
In de thuiswedstrijd, die wegens een eerdere omzetting, in Broekhuizenvorst gespeeld werd ging SIOL met 2-5 onderuit. “Het natuurgras was niet in ons voordeel”, aldus Ten Haaf, die SIOL nog wel twee keer de leiding zag nemen. Zino Lalaar scoorde de 1-0, Dani van Dreumel schoot SIOL op 2-1. “Bij 2-2 lieten we de kans op 3-2 liggen en daar kregen we de rekening voor gepresenteerd.” Door de nederlaag is SIOL nu zesde op de ranglijst met tien punten achterstand op SVOC’01

Toxandria boekt winst
In Oostrum boekte Toxandria een 1-3 overwinning. De basis daarvan werd in de openingsminuten gelegd. De ploeg van trainer Piërre Hermans schoot uit de startblokken. De meester Oostrummers hadden de bal alleen nog maar gezien toen Melvin van Lankveld er 0-1 van maakte. Enkele minuten later (vierde minuut) was het al 0-2 door Rens de Wit. Binnen het half uur zat Tox op rozen toen Tiego Gerrits de 0-3 scoorde. Oostrum deed nog wat terug maar de voorsprong kwam nooit in gevaar. De zevende overwinning in achttien duels brengt de Rijkevoorters op de tiende plek in 5D.

Holthees Smakt ruim onderuit
In Leunen viel er voor het Holthees Smakt van trainer Wijnen weinig eer te behalen. Leunen is de ploeg in vorm, en Holthees allerminst. Het is niet het seizoen voor de Limburgs-Brabantse club die al voor de twaalfde keer verloor. In Leunen werd het 5-0. Holthees Smakt is elfde in 5D.

Astrantia wint eenvoudig
In Middelaar bleef Astrantia in het spoor van koploper SVOC ’01 en nummer twee Leunen. De equipe van trainer Pothuizen versloeg slotlicht RESIA uit Wellerlooi met 2-0. Thijn Fransman zette de thuisclub op voorsprong, Sjuul Hermsen bepaalde de eindstand op 2-0. “We waren heer en meester, maar ook slordig aan de bal. Daardoor bleef het maar bij 2-0. De hoogte van de score is in deze fase van de competitie niet zo belangrijk. Er komen nog mooie weken aan”, aldus Patrick Pothuizen.

Uitslagen
SVOC’01 – De Zwaluw 1-1
SIOL – SVEB 2-5
Leunen – VV Holthees Smakt 5-0
Oostrum – Toxandria 1-3
Astrantia – RESIA 2-0
BVV’27 – Elsendorp 1-1

Stand
1. SVOC’01 18-40
2. Leunen 18-38
3. Astrantia 18-37
4. De Zwaluw 18-34
5. BVV’27 18-31
6. SIOL 18-30
7. Elsendorp 18-29
8. SVEB 18-25
9. Oostrum 18-25
10. Toxandria 18-24
11. VV Holthees-Smakt 18-16
12. SVS 17-11
13. Fiducia 17-8
14. RESIA 18-5

Luchtduel voor het Wellerlooise doel.
Een Astrantia-speler brengt de RESIA defensie in verlegenheid.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant