Danny Nicolay gaat gegarandeerd een spetterend optreden geven.
Danny Nicolay gaat gegarandeerd een spetterend optreden geven.

Cuijkse kermiskroeg belooft het flink ‘Bond’ te maken

Algemeen 1.214 keer gelezen

CUIJK | Hét Cuijkse kermiscafé heeft met veel trots zijn programma voor komend weekend bekend gemaakt. Een aantal grote feestartiesten staat zaterdag, zondag én maandag bij Café de Bond op de bühne, klaar om het dak er af te spelen. Jij komt toch ook?

Twee jaar van noodgedwongen stilstand dankzij de pandemie hebben Peter Weijers, uitbater van het Partycentrum aan de Beversestraat, aangezet tot uitpakken. Zodoende dat hij een prachtaffiche heeft samengesteld, beginnend op zaterdag 10 september om 21:00 uur. “Dan komen The Moonlights en The Old Sunstreams de kermis aftrappen,” zegt Peter trots. “Zij zijn al vaker hier geweest. Dat was altijd een groot feest en dat zal dit jaar ongetwijfeld niet anders zijn.”

Grote namen
De zondag vormt misschien wel het hoogtepunt van de kermisline-up bij De Bond. Vanaf 17:00 uur staan de deuren open en kan men genieten van een daverend optreden van Mister Keys Mathijs. De meesterpianist kan in zijn eentje iedere bijeenkomst omtoveren tot een knalfeest. “Met zijn enthousiasme brengt hij een veelzijdige show waar verzoekjes altijd welkom zijn. Matthijs kan het allemaal spelen. Van Lionel Richie tot Joe Cocker tot André Hazes,” aldus Mister Keys’ artiestenbeschrijving.

Zodra Matthijs het podium verlaat eist Danny Nicolay de spotlight op. Deze zanger is natuurlijk een bekende naam in de Nederlandse showbizz- en muziekwereld. Zo hebben Danny’s liedjes met grote regelmaat de Nederlandse hitlijsten bestierd, staat hij vaak op grote festivals in Nederland en heeft hij meermaals het podium gedeeld met De Toppers. “Dat we zo’n grote naam in ons café mogen ontvangen is natuurlijk wel bijzonder,” zegt Peter verrukt. “Ik heb er veel zin in.”

Na twee dagen feesten zal de kermiskater inmiddels wel voelbaar zijn. Maar laat je hierdoor niet tegenhouden en trek moedig ten strijde. De derde kermisdag bij Café de Bond, beginnend om 14:00 uur, is er namelijk opnieuw ééntje van topniveau. Het muzikale duo Idem Dito heeft al eerder in Peters kroeg gespeeld en dat smaakte naar meer. Dus kan de kermisvierder op maandag 12 september wederom genieten van het uitgebreide repertoire van de muzikale heren.

Als vanouds losgaan
“We willen dit jaar echt iets bijzonders neerzetten. Al 65 jaar zijn wij dé kermiskroeg in Cuijk, maar we betrapten onszelf er op dat we meer afwisseling konden gebruiken.” Peter blikt terug op de coronaperiode: “Nu we eindelijk weer kermis kunnen vieren zoals vanouds, willen we ook echt los gaan. Daarom dit mooie programma, gratis entree en heel veel gezelligheid. We gaan het ontzettend ‘Bond’ maken!”

Uit de krant