Afbeelding
#KoopLokaal

Sunnergy: ‘We kunnen 99% van de mensen helpen’

Algemeen 50 keer gelezen

BOXMEER | De energieprijzen schieten omhoog. Dat is niets nieuws. Massaal zoeken we naar alternatieven voor gas, isoleren we onze huizen en proberen we de stroom op een duurzame manier op te wekken. In dit laatste spelen zonnepanelen een sleutelrol. Dat weet ook Sunnergy, dat met gezond Boxmeers verstand op een bijzondere manier inspringt op de markt van het energieopwekkende zwarte goud.

Wie tegenwoordig shopt op de zonnepanelenmarkt ziet de nieuwe ondernemers als paddenstoelen uit de grond schieten. Het is booming business. Ook Sunnergy is een relatief nieuwe speler op de markt, maar dankzij de iets andere bedrijfsinsteek zijn de Boxmerenaren al direct grote spelers. Ondernemer Toon Pelzer: “Wij zijn ook distributeur en importeur. Dat maakt een wezenlijk verschil.” 

De Boxmerenaren hebben goede contacten met Bluesun, een fabrikant in zonnepanelen van topkwaliteit. Toon: “Allemaal TÜV gekeurd, ze voldoen aan de strengste Europese en Nederlandse kwaliteitseisen.” Toen Sunnergy het levenslicht zag zocht Bluesun nog naar een importeur en distributeur voor hun producten in dit deel van Europa. Toon: “Dat zijn wij nu. Het voordeel hiervan is dat we dus altijd scherpe prijzen hebben, én dat alles op voorraad hebben.” Zeker dat laatste is volgens steeds minder vaak een vast gegeven, te danken aan de stijgende grondstofprijzen, transportkosten en, opnieuw, de energierekening. “Maar wij hebben het gewoon liggen, panelen, klemmen, stekkertjes, noem maar op. En op het moment dat ik dit zeg zijn er nog twee containers onderweg naar Boxmeer.” 

Jonge honden
Sunnergy is een jong bedrijf. Passend daarbij is het personeel, bestaande uit “jonge honden die graag de handen uit de mouwen steken.” Toon is maar wat blij met frisse blik van zijn medewerkers Lars, Sebastiaan en Jorn. “Ze zijn leergierig en willen graag doorpakken. Daar hou ik van. Dat is nodig in deze markt.”

Jorn gooit direct de door Toon gewaarde kwaliteiten op tafel en laat zijn kennis blijken: “Wat ons ook onderscheidt is dat we een groothandelsfunctie voor zonnepanelen hebben. We hebben hier een nieuwe loods waarin we alles kwijt kunnen. Mensen die iets nodig hebben kunnen het gewoon komen halen.” Sebastiaan springt bij: “Uiteraard adviseren wij om met ons een afspraak te maken voor montage. Je moet dit soort dingen écht goed aansluiten. Anders kan het brand veroorzaken. Maar wij weten ook wel dat er mensen zijn met gouden handjes die het echt wel zelf kunnen. Dan gaan wij ook niet moeilijk doen.” Lars: “Precies. Voor hen kunnen wij als groothandel een kant en klaar pakket afleveren. Maar denk ook eens aan een projectontwikkelaar die een hele nieuwe wijk van panelen wil voorzien. Zij hebben dan ook heus wel de kunde in huis om het goed aan te sluiten. Ook voor hen kunnen wij het direct leveren. Juist ook in grotere hoeveelheden!”

De voordelen van groothandel zijn stoppen niet daar. Zo is het gewoon even binnen kunnen lopen om te informeren voor velen een pré ten opzichte van wat geklik met de muis. De aanschaf van zonnepanelen is dan ook wel iets anders dan dat van een pak suiker. Jorn: “Mensen willen het graag even zien en voelen. Dat kan natuurlijk niet via een luxe, flitsende website. Hier loop je binnen. Hebben we een gesprekje, bakkie koffie er bij, en overleggen we wat de mogelijkheden zijn.” Sebastiaan: “Juist omdat wij zo’n grote voorraad hebben, bestaande uit verschillende panelen, kunnen we een maat gemaakt advies opstellen.” Lars: “Dat maakt ons heel veelzijdig. We kunnen 99% van de mensen helpen!”

Enkel kwaliteit
Zodra er een goede oplossing is gevonden, een dekkend plan waarin de terugverdientijd en het opwekvermogen nauwkeurig zijn mee gecalculeerd, regelt Sunnergy graag de montage. Zoals Sebastiaan eerder al aangaf is kundige aansluiting van groot belang, dus de Boxmerenaren houden dit graag in eigen handen. “Als importeur zijn wij zelf verantwoordelijk voor de garantie,” zegt Toon. “Als we iets regelen, dan willen we het dus ook goéd doen. Daarom werken we voor de montage enkel samen met vaste partners. Van hen weten we dat ze de kwaliteit leveren waar wij achter staan.”

Hoewel Sunnergy dus een jong bedrijf is met dito personeel, pakt het iedere klus uiterst volwassen aan. Door tactisch in te springen op de groeiende zonnepanelenmarkt en direct groothandel en importeur te worden, is het begrijpelijk dat de slimme Boxmerenaren al lang niet meer als kleinste jongetje van de klas bestempeld kunnen worden. “Daar mogen we heel tevreden mee zijn,” zegt Toon bescheiden. “En we zijn vastberaden op dezelfde voet door te gaan.”

Sunnergy BV
Heistraat 3b
5831 AR Boxmeer
www.sunnergy.nl / info@sunnergy.nl
0850603013

Uit de krant

Uit de krant