UDI'19/CSU heeft de finale van de KNVB-districtsbeker bereikt.
UDI'19/CSU heeft de finale van de KNVB-districtsbeker bereikt. Foto: Jeroen Engelen

DAW stunt ook tegen EVV Echt en treft buurman UDI’19 in finale

Voetbal 3.259 keer gelezen

SCHAIJK/WEERT | DAW heeft voor een ongekende stunt gezorgd door ten koste van de vierde divisieclub EVV Echt de finale te bereiken. De ploeg van trainer Rob van de Ven klopte de Limburgers met 3-1 en treft nu in de eindstrijd buurman UDI’19/CSU, dat in Weert met 1-2 te sterk was voor SV Laar.

Door Martijn Schwillens

Van een leien dakje ging het allerminst voor UDI’19 op bezoek bij tweedeklasser SV Laar, dat vanaf het eerste signaal in de wedstrijd zat en voor rust tal van kansen kreeg. Stijn Jacobs en Jurre Neijnens raakten paal en lat, terwijl Job Schuurman een uitstekende wedstrijd keepte. “Bij rust hadden we zomaar 3-1 achter kunnen staan”, erkende trainer Niels van Casteren. “De ruimtes tussen onze linies waren veel te groot, waardoor wij teveel ruimte weggaven en continu in de problemen kwamen”, zag Stijn van den Broek. “Job heeft ons vandaag in de wedstrijd gehouden.”
Toch leidde UDI’19 bij rust met 0-1 door een treffer van Jan van de Haterd. In de tweede helft was de wedstrijd meer in balans, maar kwam SV Laar toch op gelijke hoogte via Neijnens, die binnen tikte. Vijf minuten voor tijd krulde Van den Broek een vrije trap knap binnen (1-2) en schoot daarmee de Udenaren naar de eerste finale sinds 2016. “Ik raakte ‘m perfect. We zaten niet in de wedstrijd, maar het is fantastisch om de finale te halen. We hebben echter nog niks”, benadrukte de matchwinner.

Trainer Rob van de Ven (links) loodste zijn DAW naar de finale van de KNVB-districtsbeker - foto: Marja Megens

Maashorst-onderonsje in de finale
UDI’19 treft op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) buurman DAW Schaijk in de finale op het veld van Bekkerveld in Heerlen. De Schaijkenaren verrasten op eigen veld een gehavend EVV Echt met 3-1. Bart Spierings en Corik Megens zorgden voor een snelle 2-0 voorsprong. De gasten troffen doel via Ceferino Eind, maar de tweedeklasser hield stand en sloeg in de slotfase nog toe. Een fantastische stunt voor DAW. Eerder wonnen de oranjehemden ook al van vierde divisionist Wittenhorst. Van onderschatting aan Udense zijde voor de finale zal op voorhand geen sprake zijn. “Als ze van zulke ploegen kunnen winnen, dan kunnen ze dat ook van UDI. Tegelijkertijd merk ik een enorme gretigheid bij mijn spelers, want hun trainer is de enige bij ze groep die de beker al ooit heeft gewonnen”, lachte Van Casteren, die de beker al eens met Blauw Geel’38 pakte. Van den Broek: “We gaan er alles aan doen om de beker te winnen. Dit is een wedstrijd waar we naar gaan uitkijken en dat het dan ook nog een derby is, maakt het extra mooi.”