Astrantia ((geel) had een gemakkelijke middag in Stevensbeek.
Astrantia ((geel) had een gemakkelijke middag in Stevensbeek. Foto: Marieke Lemmen

5D: Zakelijke overwinning De Zwaluw, dikke nederlaag SVS, SIOL nipt onderuit in doelpuntenfestijn

Voetbal 867 keer gelezen

In klasse 5D waren de doelpunten zondag in de aanbieding. In zeven wedstrijden werd maar liefs zesendertig keer gescoord. Bijna een derde werd geproduceerd in het treffen tussen SIOL en Fiducia. SIOL scoorde vijf keer maar keer er ééntje meer tegen. De Zwaluw schoof Oostrum opzij (4-0) en bleef keurig derde in de ranglijst. Astrantia veegde met SVS de vloer aan en won met 5-0.

Zakelijke winst
Thuis tegen Oostrum wist De Zwaluw al in de eerste minuut op 1-0 te komen door een doelpunt van Sal Langerak. In het vervolg van de eerste helft zorgden Oostrum en De Zwaluw voor een mooie zonnige voetbalmiddag. Na wat kansen over en weer kwamen de Oeffeltenaren in de 43e minuut op een 2-0 voorsprong door Sal Langerak. Na rust kreeg De Zwaluw steeds meer grip op de wedstrijd en een sterk ingevallen Lucas Goossens maakte in de 74 minuut de 3-0. Ten slotte wist Jannes Bloemers met een prachtige crosspass Mathijs Thoonen te bereiken die er 4-0 van maakte. “Dit zijn drie belangrijke punten aangezien alle ploegen bovenin wonnen. Volgende week staat Leunen uit op het programma, een echte topper in de 5e klasse D”, aldus trainer Remco Arts.

Elf treffers op Groenendijkse Kampen
“We scoren gemakkelijk, maar we krijgen ook gemakkelijk veel goals tegen.” Onlangs maakte SIOL-trainer Peter ten Haaf die opmerking over zijn wispelturige team. Zondag beleefde SIOL beide fenomenen in één wedstrijd. Tegen Fiducia (De Rips) scoorden de oranjehemden vijf keer, maar incasseerde er zes. De mannen van Peter ten Haaf beleefden een dramatische start waarin Fiducia naar een 0-3 voorsprong uitliep. Jan Lutters scoorde tegen namens SIOL, dat enkele oogopslagen later met 1-5 achterstond. Peter ten Haaf wisselde na een half uur de en bracht Giel van Zuijlen, Thomas Heijl en Corné Kemner (allen uit Onder 19) binnen de lijnen. Zij zorgden voor nieuw elan en in mum van tijd stond het 5-3 na goals van Djavano Amanapunnjo en de Storm Grutters (uit Onder 19 en in de basis begonnen). Ten Haaf: “Voor rust kregen we nog wat kleine kansjes op de 5-4. “Na rust volgde een saai eerste kwartier, daarna komen we op alsnog op 5-4. Thomas Heijl werd gevloerd binnen de zestien. Willem de Haan schoot binnen. Kort daarna kregen we een onterechte vrije trap tegen voor vermeend hands (was met het hoofd), de rebound werd van dichtbij binnen geschoten, 6-4. De koek was nog niet op. Nikodem Koch (Onder 19) schoot de 6-5 binnen. Willem de Haan maakte nog de 6-6 maar die werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. De slechte start zijn we niet meer te boven gekomen helaas. Ik ben wel trots op de jongens van Onder 19 die allen bij verschillende goals een aandeel hebben gehad.”

Handvol goals voor Astrantia
Astrantia speelde een gemakkelijke wedstrijd tegen SVS in Stevensbeek. Siem Rauw , Niels de Groot, Tim Lasaroms, Bram Banken en Tim Sengers scoorden achtereenvolgens voor de gelen uit Middelaar. “De score had hoger uit kunnen vallen, maar ik ben tevreden. We pakten een goede overwinning”, vond Astrantia-trainer

Toxandria geeft zege uit handen
In Rijkevoort startte Toxandria voortvarend en nam met 2-0 de leiding tegen BVV’27 uit Blitterswijck. De doelpunten van Cas Verkuijlen en Melvin van Lankveld waren geen garantie voor succes. De Limburgers kwamen na rust terug en gingen met een 2-3 overwinning aan de haal.

Punt voor Holthees-Smakt
Op sportpark De Halt boekte Holthees – Smakt een gelijkspel tegen Elsendorp. Het werd 2-2.