Vianen en Venhorst delen de punten: 0-0.
Vianen en Venhorst delen de punten: 0-0. Foto: HANNY VD LINDEN

3D: Haps wint degradatiekraker; Volkel wint topper van EGS

Voetbal 2.206 keer gelezen

Vorstenbosch nam het in eigen huis op tegen Krayenhoff, maar kon tot ergernis van trainer Meeuwsen niet winnen: 1-1. Hapse Boys nam het in eigen huis op tegen Krayenhoff en won met 4-1. Festilent mocht vandaag aantreden tegen de koploper, maar het heeft niet kunnen stunten: 4-1. Vianen en Venhorst stonden ook oog in oog met elkaar, maar de wedstrijd kende geen winnaar: 0-0. EGS kreeg vandaag bezoek van Volkel, een ware topper, maar het gehavend EGS kon niet winnen: 1-3.

Door: Jesse Deckers

Vorstenbosch pakt puntje tegen Krayenhoff

Vorstenbosch mocht vandaag op het eigen sportpark aantreden tegen Krayenhoff. De bezoekers kwamen beter uit de kleedkamer, en hadden de meeste kansen. ‘’Ik vond ons te tam starten aan de wedstrijd’’ aldus coach Meeuwsen, en daardoor kon Krayenhoff op voorsprong komen. Rond de 28e minuut werd een schitterende crossbal binnengeschoten. In de tweede helft nam Vorstenbosch iets meer risico, door aanvallend te wisselen. Dit resulteert in meer kansen voor de gastheren, echter bleef het doelpunt in de beginfase van de tweede helft uit. Maar in de 70e minuut is daar dan toch Teun Rijkers die de bal in de verre hoek plaatst en de 1:1 op het scorebord zet. Daarna heeft Vorstenbosch kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar de winnende treffer valt niet. Eindstand Vorstenbossche Boys – Krayenhoff: 1-1.

Hapse Boys wint degradatiekraker van Heijen

Hapse Boys en Heijen stonden vandaag oog in oog met elkaar in een ware degradatiekraker. Heijen begon niet al te best aan de wedstrijd, want na 40 seconden kon Haps de score al openen: Rens Thijssen werd met een prachtige steekbal van Tom Meijer diep gestuurd en kon afwerken. Daarna kregen de boys uit Haps meer kansen om de score te verdubbelen. Maar de verdubbelingstreffer viel pas in de 30e minuut: Mel Hendriks kon de bal achter de doelman van Heijen werken. Wederom in de fase na het doelpunt was Haps de dominante ploeg en kon het de score tot 3-0 brengen, dit gebeurde echter niet.

In de tweede helft speelde Heijen gedurfder en kwam het vlak na rust terug tot 2-1: Robin Hermsen was degenen die de aansluitingstreffer binnen schoot. Na de 2-1 ging Heijen opportunistischer spelen, maar dat leverde geen grote kans en geen doelpunten op. In de 70e minuut besliste Haps de wedstrijd: Brian Guntlisbergen schoot de 3-1 binnen. In de slotseconde kreeg Haps nog een strafschop en Rens Thijssen schoot deze tot overmaat van ramp voor Heijen nog binnen: einstand 4-1.

Festilent gaat vechtend ten onder bij aanstaand kampioen

Festilent ging vandaag op bezoek bij de koploper Quick 1888. Festilent startte niet geweldig aan de wedstrijd, want na vier minuten stond het al met 2-0 achter. ‘’Een speler van Quick maakte een doelpunt zo maakt hij hem eens in de 100 jaar’’ aldus trainer Jacobs. Pech dus voor de formatie uit Zeeland, voor rust maakt Quick zelfs nog 3-0. De wedstrijd leek gespeeld voor Festilent. Maar na de (wonder)thee komt Festilent weer in de wedstrijd, en in de 57e minuut beloond Bram Geurts zichzelf door de 3-1 op het scorebord te zetten. Zes minuten later krijgt Festilent een strafschop en is het wederom Bram Geurts die op het wedstrijdformulier komt als doelpuntenmaker: 3-2. Na de 3-2 is de spanning terug en is het ineens weer een wedstrijd, die alle kanten op kon vallen. Festilent ging aanvallender spelen, maar dit werkte helaas averechts. Quick maakte de 4-2. Twee minuten later komt Festilent terug tot 4-3 door Daan van Son die de bal schitterend over de keeper heen speelt, en in de laatste seconde komt Festilent er met een goede kans uit, maar deze wordt door de gastvlager van Quick afgevlagd. Eindstand: 4-3.

Vianen speelt in eigen huis gelijk tegen Venhorst

Vianen en Venhorst stonden vandaag oog in oog met elkaar. Vianen Vooruit begon beter aan de match, en kreeg in beginfase grote kansen. Na een kwartier komt Venhorst beter in de wedstrijd, maar het creëerde niet al te veel. In de tweede helft was Vianen wederom de bovenliggende partij, het speelde een bal over de keeper van Venhorst, maar stuiterde via een polletje niet over de doellijn. ‘’Typerend voor deze middag’’ aldus Vianen trainer/coach Sjuul van der Heijden. Voor Venhorst was het een teleurstellende middag, omdat het niet echt aanspraak heeft kunnen maken op de punten. ‘’ Op dit moment is het belangrijkste dat we afstand houden van de onderste 5 ploegen. Dus we moeten nog een aantal punten halen om onszelf veilig te spelen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het ons gaat lukken.’’ Aldus trainer Bas van der Ven. Eindstand: 0-0.

Volkel wint topper van gehavend EGS’20

EGS nam het vandaag in eigen huis op tegen Volkel, een ware topper in de derde klasse D. EGS moest startte zonder zes vaste krachten, en was daardoor iets zwakker. Volkel startte goed, en kreeg al snel kansen om te scoren. In de 17e minuut scoorde Volkel dan ook: Bram van der Locht schoot een strafschop binnen. Daarna bleef Volkel goed combineren, en verdubbelde het in de 28e minuut de voorsprong: Bob Linders schoot binnen. Na de rust startte Volkel wederom goed, en maakte wederom Bob Linders een doelpunt. En zo leek de wedstrijd gespeeld. EGS doet in de laatste minuut nog wel iets terug, maar dat was puur voor de formaliteiten. ‘’Een terechte uitslag’’ zo spreken beide trainers. EGS – Volkel: 1-3.