DAW won vorige week met 2-4 van Rhode en houdt zo nog zicht op de titel.
DAW won vorige week met 2-4 van Rhode en houdt zo nog zicht op de titel. Foto: Marja Megens

Voorbeschouwing 2E: DAW op doelpuntenjacht, Eendracht’30 in crisis

Voetbal 1.469 keer gelezen

SCHIJNDEL | Eendracht vecht voor één van zijn laatste kansen om directe degradatie te voorkomen uit tegen Avanti’31. De weken van de waarheid zijn inmiddels begonnen in 2E. Twaalf van de dertien ploegen kunnen virtueel nog degradatievoetbal spelen. Ook de titelstrijd ligt nog open na het verlies van Boekel Sport uit in Schijndel.

Door: Cis van Pinxteren

Boekel Sport likt de wonden na een zure nederlaag uit in Schijndel. Daar leed de koploper een zeldzame nederlaag met 2-1. Trainer Jans vond het een matige wedstrijd van zijn ploeg. “We lieten het na om de 0-2 te scoren in de tweede helft. Daarbij brachten we voetballend te weinig, leden veel balverlies en waren niet agressief genoeg.” De keeper van Boekel Sport, Michiel Merks, maakte een kapitale fout, hij kreeg veel steun van zijn trainer. “Fouten horen erbij in het voetbal. Onze betrouwbare keeper heeft dit seizoen vaak punten gepakt. Het gaat erom hoe je als team omgaat met tegenslagen.” Voor Boekel wacht de kans op revanche thuis tegen Rhode. Eerder dit seizoen won Boekel met 0-2 uit van Rhode. De Rooise ploeg van Theo van Lieshout staat slechts vier punten boven de streep als nummer vijf. Elke overwinning is dus welkom om handhaving te realiseren. Vorige week verloor Rhode met 2-4 thuis van DAW. Kan Rhode stunten uit in Boekel? 

Handel dichtbij handhaving in Nistelrode
Prinses Irene kwam vorige week niet in actie. Nu ontvangt de voetbaltrots van Nistelrode de nummer twee: Handel. Prinses Irene vecht voor lijfsbehoud als nummer tien en staat twee punten onder de streep. Eerder dit seizoen in november verloor het kansloos met 3-0 van Handel. Handel speelde met 0-0 thuis gelijk tegen Avanti. Zo profiteerde het minimaal van het verlies van de koploper. De promovendus is één overwinning verwijderd van definitieve handhaving. Daarna kan het vizier op het behalen van de nacompetitie om promotie. Wie pakt de felbegeerde drie punten?

DAW op doelpuntenjacht tegen SSS’18
DAW Schaijk beleeft een seizoen waarbij het nog altijd kans maakt op de titel. De laatste strohalm werd gepakt in een 2-4 overwinning tegen Rhode. In eigen huis kan DAW weer een stap zetten richting de nacompetitie of titel tegen de hekkensluiter. SSS’18 heeft na achttien wedstrijden één schamel punt. Ook in de derby tegen Olympia’18 verloor het, hetzij met 2-5. De ploeg van Ron Spruit heeft nog zes kansen om voor het eerst dit seizoen een keer te winnen. In november verloor het met 0-4 tegen DAW. De Schaijkse ploeg staat derde op basis van een minder doelsaldo (-4 doelpunten) achter Handel. Koploper Boekel Sport heeft een gat van vijf punten met DAW. Elke misstap kan fataal zijn in de titelstrijd. Mocht DAW winnen met grote cijfers zet het een stap naar een beter doelsaldo. Wat kan SSS’18 voor weerstand bieden tegen een DAW in vorm? 

Zevenpuntenwedstrijd tussen Olympia’18 en Heeswijk
In deze fase van het seizoen kan nog twee derde van 2E degraderen. Degradatiekraker komen dus vaak voor. Olympia’18 speelt zo’n kraker thuis tegen de nummer elf VV Heeswijk. Beide ploegen pakken na de winterstop meer punten dan ervoor. Zo won Olympia’18 de afgelopen twee wedstrijden van Rhode en SSS’18. Die reeks zorgde ervoor dat Olympia weer net boven de streep staat als nummer acht. Ondanks de 2-5 zege op SSS’18 had trainer Wil Beijer gemengde gevoelens. Na een 1-5 ruststand liet zijn ploeg het namelijk na om goede zaken te doen qua doelsaldo. Heeswijk vocht zich vorige week terug tegen Union en sleepte zo een gelijkspel eruit. Ieder punt is belangrijk in de strijd om degradatie. Heeswijk staat nu vier punten boven de twaalfde plek die directe degradatie betekent. Het gat met Olympia bedraagt zeven punten. Deze zevenpuntenwedstrijd geldt dus als een kans voor Heeswijk om de aansluiting te hervinden met de concurrentie. “Ik heb het gevoel dat we dichterbij een reeks aan overwinningen komen”, zei Mark Strik Heeswijk-trainer. Begint die reeks aan overwinningen in Boxmeer? 

Berghem en Schijndel barsten van vertrouwen
RKSV Schijndel/De Wit boekte een nodige thuisoverwinning tegen de koploper Boekel Sport. Door die 2-1 zege tankte de ploeg van Patrick Methorst vertrouwen. Berghem Sport ontvangt dus een tegenstander die met een goed gevoel de bus pakt. De Berghemse formatie van trainer Ton Kosterman voelt zich ook uitstekend. Eendracht’30 werd met 0-3 verslagen. Eén van de minst scorende ploegen van 2E had hulp gekregen van een oude bekende. “De oud-spits Donny van Herpen trainde afgelopen dinsdag met de aanvallers op afwerken. Ik denk dat dat wel wat heeft geholpen”, zei Kosterman met een knipoog. Zal Donny opnieuw de aanvallers trainen in de fijne kneepjes van het afmaken? Berghem en Schijndel verschillen slechts vijf punten op de ranglijst. Schijndel moet als nummer vier dus nog steeds punten pakken om zich van handhaving te verzekeren.

Eendracht’30 in crisis reist af naar Schijndel
Het is vijf voor twaalf in Mook. Eendracht’30 heeft nog zes wedstrijden om directe degradatie als nummer twaalf af te wenden. Stap 1 is komende zondag in Schijndel. Daar wacht Avanti’31 dat vorige week met 0-0 gelijkspeelde tegen Handel. Eendracht’30 verloor met 0-3 tegen Berghem Sport. Op basis van de vorige ontmoeting tussen beide ploegen belooft het een doelpuntenfestijn te worden. Toen kraaide Eendracht victorie door met 4-3 te winnen van Avanti. De één jaar oudere voetbalclub staat vier punten onder de nummer elf Heeswijk. Bij een zege is de aansluiting wellicht gevonden. Avanti staat op zijn beurt als nummer zes maar liefst drie punten boven de streep. Een winstpartij op Sportpark De Molenheide is dus zogezegd goud waard. Directe degradatie is in dat geval officieel geen mogelijk scenario. Welke club wint er in Schijndel? 

Programma 2E:
Boekel Sport - Rhode
Prinses Irene - Handel
DAW Schaijk - SSS’18
Olympia’18 - VV Heeswijk
Berghem Sport - Schijndel/De Wit
Avanti’31 - Eendracht’30

Stand 2E:
1. Boekel Sport 19-45 (pk 1)
2. Handel 18-40
3. DAW Schaijk 19-40
4. Schijndel/De Wit 19-28
5. Rhode 18-27
6. Avanti’31 18-26
7. Union 19-26
8. Olympia’18 19-24
9. Berghem Sport 19-23
10. Prinses Irene 18-22
11. Heeswijk 18-17
12. Eendracht’30 18-13
13. SSS’18 18-1

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant