Astrantia en Toxandria hielden elkaar 45 minuten in balans,
Astrantia en Toxandria hielden elkaar 45 minuten in balans, Foto: Marieke Lemmen

5D: De Zwaluw en Astrantia lopen in op koploper door remise van SIOL

Voetbal 983 keer gelezen

In klasse 5D bewees SIOL Astrantia en De Zwaluw een burendienst. De mannen van trainer Peter ten Haaf hielden koploper SVOC’01 op 0-0. Daar profiteerden Astrantia (3-0 winst op Toxandria) en De Zwaluw (0-3 tegen Fiducia) volop van. Onderin waren er nederlagen voor SVS en Holthees.

Lelijk spel, goede winst De Zwaluw
In De Rips speelde De Zwaluw tegen Fiducia niet de beste wedstrijd van de competitie.De Oeffeltenaren wonnen wel met 0-3. “Het was een lelijke wedstrijd van onze kant, maar de punten tellen”, vond trainer Remco Arts. Voor de Zwaluw opende Matthijs Toonen de score. Rinze Verhoeven legde na rust twee keer doeltreffend aan vanaf elf meter.

Astrantia klopt Toxandria
Toxandrie was een helft lang gelijkwaardig aan Astrantia. In Middelaar was de ruststand 0-0. “Na rust zakten we ver terug en dat brak op”, zag trainer Piërre Hermans, “We scoren veel te moeizaam.” Dat euvel heeft Astrantia niet. De Limburgers liepen door goals van Tim Lasaroms, Tim Sengers (satrafschop) en Thijn Fransman weg naar 3-0. “We waren in de tweede helft beduidend beter”,aldus Astrantia-trainer Patrick Pothuizen.

SIOL houdt stand tegen koploper
In Castenray hield het Katwijkse SIOL stand tegen koploper SVOC’01. Het werd 0-0. “We hebben het goed gedaan, met de invallers Corné Kemner, Storm Grutters en Yannick ten Haaf. We misten al onze vaste middenvelders vandaag”, sprak trainer Peter ten Haaf, “Ik ben hier blij mee, want het was een lastige wedstrijd tegen deze fysiek sterke ploeg met veel vertrouwen. “Zij kregen kansen door toevalligheden en fouten bij ons, wij kwamen voetballend tot mogelijkheden. De ploeg toonde karakter en daar ben ik trots op.”

Verlies SVS en Holthees
Minder succesvol waren de laagvliegers in5D, VV Holthees Smakt en SVS. Holthees Smakt verloor met 3-0 bij BVV’27. SVS ging tegen nummer twee Leunen met 3-1 verloren.