Een luchtduel met de Broekhuizense keeper.
Een luchtduel met de Broekhuizense keeper. Foto: Marieke Lemmen

5D: SVS op valreep op winst, Holthees-Smakt wint ruim. De Zwaluw verliest topper, wereldgoal in Middelaar

Voetbal 795 keer gelezen

In klasse 5D verloor De Zwaluw de topper tegen Leunen met 3-0. Astrantia versloeg met dezelfde cijfers SVEB en nam de derde plek over van de Oeffeltenaren. SVS verraste BVV’27 en won met 0-1. VV Holthees-Smakt liet hekkensluiter RESIA met 1-5 kansloos. SIOL verloor bij Oostrum.

De Zwaluw onderuit
De Zwaluw trof in Leunen een gelijkwaardige tegenstander die wel met de punten ging lopen. Het werd na een 1-0 ruststand 3-0. “Vooral in het eerste bedrijf lag het tempo hoog. We hadden moeit om druk te krijgen op de opbouw van Leunen dat na 35 minuten de leiding nam”, zegt trainer Remco Arts, die zijn team met twee aanvallers nieuwe impulsen wilde geven. “We zochten de aansluitingstreffer, maar we liepen halverwege de tweede helft tegen een rode kaart aan (Boyd van Sambeek, J.G.). Het werd meer tegenhouden en hard werken. Deze nederlaag is even zuur maar we zullen ons komende week weer moeten focussen op Astrantia thuis.”

Goede overwinning Astrantia
In Middelaar speelde Astrantia een goede wedstrijd tegen middenmoter SVEB. “We gaven tegen deze stugge ploeg geen kansen weg en maakten zelf goede goals”, vertelde trainer Patrick Pothuizen. Niels de Groot en Tim Lasaroms zorgden voor een 2-0 voorsprong. Het doelpunt van Jesse Gerrits was er een om in te lijsten. “De bal lag klaar voor een vrije trap o wel 65 meter van het SVEB-doel. Jesse stond achter de bal en merkte op dat de keeper wel ver voor zijn goal stond. Hij schoot daarop direct op goal en verraste de keeper. Een fantastische goal”, aldus Pothuizen.

Grote zege Holthees-Smakt
In Wellerlooi pakte Holthees-Smakt weer eens een overwinning. Hekkensluiter RESIA werd met 5-1 verslagen door de ploeg van trainer Patrick Wijnen. “Onze doelpunten werden gemaakt Luca Janssen, Wilco Stiphout, Stef Janssen (2) en Jonathan Kessler. Een dik verdiende overwinning”, vond Wijnen.

SVS laat op winst
SVS boekte een terechte overwinning op BVV’27 uit Blitterswijck. Bij de Stevensbekers waren de gebroeders Daan en Tom Raaijmakers de sterkhouders als respectievelijk laatste man en keeper. De beslissende treffer viel uit een penalty. “In de 93ste minuut kwam na een overtreding van de keeper van BVV de bal op de stip. Harm Franssen wist hem in het net te werken”, zegt Thijmen Hegmans, “de laatste wedstrijden merken we vooruitgang waarin wij als team positief en sterker werken voor elkaar, deze lijn willen we voorzetten richting het einde van het voor ons jubileumseizoen.”

SIOL verliest
In Oostrum startte SIOL sterk, maar stond bij rust ondanks enkele kansen toch met 2-1 achter. Na de pauze liep Oostrum uit naar 3-1. De thuisclub maakte er nog 4-1 van. Voor SIOL scoorde Djavano Amunupunnjo.

Winst voor Toxandria
In Elsendorp pakte Toxandria een nipte maar verdiende overwinning. Door de 1-0 winst stijgt de ploeg van trainer Piërre Hermsen een paar plaatsen en is nu achtste in 5D.

Uitslagen
Leunen – De Zwaluw 3-0
Oostrum – SIOL 4-1
BVV’27 – SVS 0-1
Elsendorp – Toxandria 0-1
RESIA – VV Holthees-Smakt 1-5
Astrantia – SVEB 3-0
SVOC’01 – Fiducia 6-0

Stand
1. SVOC’01 22-50
2. Leunen 22-48
3. Astrantia 22-46
4. De Zwaluw 22-43
5. BVV’27 22-40
6. Oostrum 22-32
7. SIOL 22-31
8. Toxandria 22-31
9. Elsendorp 22-30
10. SVEB 22-29
11. VV Holthees-Smakt 22-23
12. Fiducia 22-14
13. SVS 22-14
14. RESIA 22-8

Een Middelaars doelpunt wordt gevierd.
En nog een Middelaars doelpunt wordt gevierd.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant