HBV, hier in actie tegen Sambeek, verloor verrassend van Achates.
HBV, hier in actie tegen Sambeek, verloor verrassend van Achates. Foto: Hanny van der Linden

4H: Machtswisseling aan kop, Constantia nu onder degradatiestreep

Voetbal 1.318 keer gelezen


In klasse 4H lopen de spanningen steeds verder op. De degradatie van Sambeek staat vast, maar verder heeft een enkele ploeg enige garantie over het competitieverloop. De stoelendans om de tweede degradatieplaats en de tiende plek is in volle gang. Juliana Mill en Achates wonnen. Constantia verloor en belandde op de plaats die verplicht tot nacompetitie. Bovenin nam SES door de winst in Wanroij de koppositie over van het dolende Milsbeek, dat kansloos verloor (3-0) bij MSH Maasduinen.

Constantia scoort niet
Het Wanroijse Constantia is zondag werkelijk in degradatienood verzeild geraakt. De geelgroenen verloren op De Kwik met 0-1 van SES waar Melvin van den Elzen de matchwinner werd. De Langenbomers zijn door de nederlaag van Milsbeek de koploper.
Constantia van trainer Osama Arrogi verloor voor de zevende keer in tien duels sinds de winterstop. Waar Constantia zeven punten behaalde, stoomden de staartploegen op. De trainer weet waar zijn ploeg tekortschiet. “We zijn in al die nederlagen nooit kansloos geweest. We verloren met een doelpunt verschil, terwijl we kansen hadden om te winnen. Vandaag speelden we ook goed, maar waren we in de afronding niet scherp. We hebben nog twee wedstrijden om het tij te keren.”

DWSH heeft aan één helft genoeg
DWSH zette door de winst op Vitesse’08 weer een stap naar de doelstelling zich rechtstreeks te handhaven. De basis voor de winst in Gennep werd in de eerste helft gelegd. “Toen controleerden we de wedstrijd en leidden we door goals van Fouad Arab met 0-2. Na de pauze was het wat minder, maar we gaven weinig kansen weg”, aldus trainer Koen van Berlicum.

Achates wint bij HBV
Het Ottersumse Achates klopte in Beers de formatie van zijn nieuwe trainer Luciën Roeffen met 1-2. Voor de Ottersummers scoorden Bas Thijssen en Damien Matulessy. Tussendoor scoorde HBV-er Kevin Hendriks tegen.
Door de winst bivakkeert de ploeg van trainer Sven Jeuriëns op de veilige negende plaats. Met wedstrijden tegen Juliana Mill en MSH Maasduinen in het verschiet wacht een zinderend slot.

Brilstand bij Achilles Reek – VIOS’38
Achilles Reek had in de thuiswedstrijd tegen VIOS drie punten kunnen en moeten pakken, vindt trainer Jory van Boxtel. Het werd echter 0-0. “We misten zes, zeven mogelijkheden gemist en raakten twee keer de lat. Met drie punten waren we veilig geweest. Ondanks het gemis van zes basiskrachten waren we de bovenliggende partij en beloonden we onszelf te weinig. We hebben nu twee weken rust en kunnen de accu opladen voor Milsbeek thuis. Dan hebben we zeker vier spelers terug. We hebben goede hoop op zeker een overwinning uit twee wedstrijden. Daarmee ontwijken we de nacompetitie en spelen weer vierde klasse.” Na de remise blijft VIOS’38 vierde.

Juliana schiet uit de slof
Juliana Mill zette de sterke reeks voort en klopte het gedegradeerde Sambeek met 6-2. Ondanks de winst, de sinds de winterstop blijven de Millenaren op een directe degradatieplaats. De achterstand op de tiende plaats (nacompetitie) bedraagt nog maar een punt. Met beslissende wedstrijden tegen Achates en Milsbeek in het vooruitzicht heeft Juliana het lot in eigen hand.

Programma zondag 14 april
MSH Maasduinen – Milsbeek 3-0
Vitesse’08 – DWSH’18 0-2
HBV – Achates 1-2
Achilles Reek – VIOS’38 0-0
Juliana Mill – Sambeek 6-2
Constantia – SES 0-1

Stand

1. SES 20-41
2. Milsbeek 20-39
3. HBV 20-33
4. VIOS’38 20-33
5. DWSH’18 20-30
6. Achilles Reek 20-28
7. Vitesse’08 20-27
8. MSH Maasduinen 20-25
9. Achates 20-25
10. Constantia 20-24
11. Juliana Mill 20-23
12. Sambeek 20-8 (gedegradeerd)

Milsbeek (rood) verloor zondag tegen het oprukkende MSH Maasduinen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant