Sjors Janssen heeft de penalty benut.
Sjors Janssen heeft de penalty benut. Foto: Jos Gröniger

4H: Sambeek verrast Achates, HBV vloert koploper Milsbeek, Juliana Mill klopt DWSH’18

Voetbal 1.571 keer gelezen

In de vierde klasse H heeft Milsbeek aan kop weer een steek laten vallen. De roodzwarten verloren in Beers met 3-1 van HBV, dat daarmee revanche kreeg voor de 9-0 nederlaag in het openingsduel in september. Onderin boekte Sambeek de tweede competitiezege. In Ottersum werd het 0-1 tegen Achates, dat als enige ploeg in 4H puntloos bleef tegen de grootste degradatiekandidaat. 

Vitesse’08 wint opnieuw
Voetballend mag het interim trainer Danny Claassen dan nog niet naar de zin zijn, maar de resultaten van Vitesse’08 zitten in de lift. Zondag wonnen de oranjehemden met 2-1 van Constantia, dat juist in een negatieve prestatiecurve zit. “We speelden een hele goede eerste helft waarin we met 3-1 hadden voor moeten staan”, aldus Claassen, “Maar na de pauze was het wat minder.” Toch ziet de trainer de stijgende vorm. “We speelden afgelopen week een oefenwedstrijd tegen derdeklasser DSV die we met 3-1 wonnen. Vertrouwen groeit.” Voor Vitesse scoorden Talib Sarkouk en Jelle van Bergen. Tussendoor scoorde Milan van der Cruijssen voor Constantia de gelijkmaker. De Wanroijnaren zakten verder af naar de plaats die verplicht tot degradatiewedstrijden.

Sambeek zet Achates te kijk
Hekkensluiter Sambeek pakte een onverwachte overwinning op Achates. In de Niersvallei scoorde Mark Smits uit een van de weinige kansen de enige treffer. “Het was wel een wonderschoon doelpunt”, vond winnend coach Lars Nabbe. “Zo’n overwinning is lekker. Het was niet hoogstaand en we hebben veel verdedigd. Na rust gaven we wat kansjes weg, maar het bleef 0-1 voor ons.”

HBV is Milsbeek de baas
Op sportpark Calbroek hield HBV de mogelijkheid in leven, dat koploper Milsbeek achterhaald kan worden. De Beersenaren versloegen Milsbeek met 3-1. Na een gelijk opgaande eerste helft vielen de doelpunten na de theepauze. Moos Hendrix opende de score. Mattie Scholten strafte namen Milsbeek een verdedigingsfout bij HBV af en bracht de stand op 1-1. Jeroen Bardoel kopte HBV op voorsprong. De Beerse euforie ging door het dak toen Moos Hedrix met een magistraal schot in de bovenhoek de eindstand op 3-1 bepaalde. “Ik vind de overwinning verdiend, ja. Maar we hadden nog wat recht te zetten na die 9-0 zeperd in de eerste wedstrijd in Milsbeek”, aldus trainer Luciën Roeffen, die de kans om Milsbeek te achterhalen klein acht, maar nog niet opgegeven heeft.

Juliana Mill verslaat buurman DWSH
Juliana Mill speelde in de thuiswedstrijd tegen DWSH’18 met de derde keeper onder de lat. Tim Kerstens had de eer de geblesseerde collega’s te vervangen, en had last van de spanningen. De keeper ging bij de eerste treffer van DSHW in de fout. Het team pakte de draad op en boog door goals van Andy Veld en Wessel Klomp (na voortreffelijke voorbereiding van de 17-jarige Wes Verheijen) de achterstand om. Gijs Wijdeven maakte er 3-1 van waarna een vierde treffer de zaak op slot had gegooid. De gebeurde echter niet. DWSH’18 scoorde tegen en de spanning keerde terug. Verder liet Juliana Mill het niet komen. Trainer Tom van Dalen trapte in het vuur van de strijd een bal weg, en kreeg daarvoor een rode kaart. “Dom, ik had het niet mogen doen. Ik heb de scheidsrechter mijn excuses aangeboden.”

Dubbelbank in Reek
In Reek kwamen Achilles Reek en SES niet tot scoren. Gezien de spelverhoudingen konden de trainer Jordy van Boxtel (Achilles) en Robert van Mierlo (SES) leven met de uitslag. SES profiterde deels van de misstap van Milsbeek. Achilles houdt hoop op de derde periodetitel.

VIOS’38 afgetroefd in Bergen
VIOS’38 weet weer wat verliezen is. De Beugenaren die oprukten tot een derde plaats struikelden op degradatiekandidaat MSH Maasduinen. De samenwerkingsploeg verkeerde in een vormcrisis en stroopte tegen VIOS de mouwen op. Bij de Beugenaren liep het niet zoals zij de laatste weken gewend waren. Keeper Dani Centen hield VIOS aanvankelijk overeind, maar was kansloos op de rebound van spits Bram van Roosmalen. Vanaf de penaltystip schoot Sjors Janssen VIOS fortuinlijk langszij. Uiteindelijk moest VIOS zich overgeven. Tegen de prachtige vrijetrap in de kruising  door specialist Bart Seegers was zelfs de Beugense muurligger niet bestand. VIOS’38 verloor met 2-1, en op basis van de strijdlust was dat in het spannende duel niet onterecht.

Uitslagen
Vitesse’08 – Constantia 2-1
Achilles Reek – SES 0-0
Achates – Sambeek 0-1
MSH Maasduinen – VIOS’38 2-1
HBV – Milsbeek 3-1
Juliana Mill – DWSH’18 3-2

Stand
1. Milsbeek 18-39
2. SES 18-35
3. HBV 18-33
4. VIOS’38 18-29
5. Vitesse’08 18-27
6. Achilles Reek 18-27
7. DWSH’18 17-24
8. Constantia 18-21
9. Juliana Mill 18-20
10. Achates 18-19
11. MSH Maasduinen 17-16
12. Sambeek 18-8

Keeper Dani Centen redt tijdig,
Bram van Roosmalen stuit op VIOS-keeper Centen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant