Het team van De Brink was de sterkste in de Kop van Noord-Limburg en mag naar de volgende ronde.
Het team van De Brink was de sterkste in de Kop van Noord-Limburg en mag naar de volgende ronde.

BS De Brink sterkste in regio en mag ronde verder in schoolvoetbaltoernooi

Onderwijs 1.041 keer gelezen

OTTERSUM | Even laten ze de lessen voor wat ze zijn, en schuiven aan om de lokale pers te woord te staan. Bijna zoals hun grote voorbeelden Mbape en Ronaldo uit het internationale profvoetbal nemen Rav van der Stap, Julian Theunissen en Loek Reijnen plaats achter de tafel en vertellen over hun fraaie overwinning in de eerste ronde van het schoolvoetbaltoernooi. Het team van groep 7 en 8 van BS De Brink plaatste zich onlangs voor de tweede ronde van het toernooi.

Door Jos Gröniger

Na een enkele training van ouder Henk Vullings trok De Brink op woensdag 3 april naar sportpark De Heykuul in Gennep voor het toernooi waar 23 teams aan de aftrap verschenen. Het door Henk Vullings en Koen Reijnen gecoachte team nam het in de poule op tegen het gemengde team van Stella Nova uit Gennep, ‘t Keldelke (Siebengewald), De Ratel 2 (Gennep), De Heggerank (Heijen) en De Grote Lier uit Molenhoek. “Het ging ons gemakkelijk af”, zegt Rav. “We wonnen alles”, legt Julian uit. Een spannende halve finale tegen het team van BS De Drie Vijvers uit Milsbeek volgde. “Die wonnen we met 2-0”, zegt Loek. In de finale was het zo mogelijk nog spannender. Tegen BS De Fontein uit Bergen bleef het 0-0 en meesten penalty’s beslissing brengen. “Onze keeper Jesse (Lamers) stopte twee strafschoppen waardoor we met 3-1 wonnen. Het was de enige goal die we tegen kregen. En Jesse was zelfs een beetje ziek die dag”, zegt Julian. De cup ging mee naar Ottersum. “Hij staat in ons lokaal”, zegt Rav.
Voor de Brinkers zit het toernooi er nog niet op. “We mogen in mei naar de volgende ronde. Of we winnen weten we niet, maar we willen plezier maken. En een beker.. die hebben we al.”
Maandag was nog niet bekend wanneer en waar het Brink-team weer in actie komt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant