In KEC Ganapja aan de Martinushof in Gennep is geen plek voor SO Mikado.
In KEC Ganapja aan de Martinushof in Gennep is geen plek voor SO Mikado. Foto: Jos Grönger

B en W Gennep wil SO Mikado terug naar Stiemensweg

Onderwijs 745 keer gelezen

GENNEP | Er komt op of nabij het terrein van het Kind Educatie Centrum Ganapja aan de Martinushof in Gennep geen ruimte voor de school voor speciaal onderwijs Mikado. Het pand aan de Stiemensweg 175 dat Mikado eerder verliet om voor een plaats in het KEC Ganapja wordt voor 770.000 euro opgeknapt. Het college van B en W in Gennep heeft dat dinsdag besloten. Maandag 9 oktober bespreekt de gemeenteraad het voorstel.

Het voorstel stuit op weerstand in de raad. Oppositiepartij D66 pleit fel voor een verbouwing van het in 2021 geopende KEC. Andere tegenstanders van de verplaatsing van Mikado naar Stiemensweg 175 wilden een nieuw gebouw nabij Ganapja. Beide voorstellen zijn volgens wethouder Frank Pubben niet wenselijk. Een plaats in het KEC zou te veel druk op de bezetting geven en geen plaats voor uitbreiding overlaten. Op nieuwbouw voor Mikado is de Martinushof verkeerstechnisch niet berekend.

De wens om te gaan verhuizen naar het nieuwe KEC, dat gesticht is vanuit het principe ‘samen naar school’, ontstond toen het pand aan de Stiemensweg te groot geworden was, en niet langer exploitabel bleek. Tijdens het bouwproces vond er een aantal veranderingen plaats, volgens de verantwoordelijk wethouder. Zo bleek het principe om kinderen met en zonder beperkingen samen naar één school te laten gaan, achterhaald. Bovendien groeide het aantal leerlingen van SO Mikado. De school had leerlingen voor meer dan de twee berekende lokalen.

In 2021 werd besloten SO Mikado tijdelijk te huisvesten in het pand van Stella Nova (voorheen Maria Goretti) aan de Picardie en het pand aan de Stiemensweg 175 drastisch op te knappen. De schoolleiding was het daar na verloop van tijd steeds meer mee oneens.
De verschillende alternatieven werden onderzocht door een extern bureau. Dat heeft geleid tot het voorstel tot opknap van Stiemensweg 175.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant