Leerlingen testen hun zelfgebouwde zeepkisten.
Leerlingen testen hun zelfgebouwde zeepkisten.

Elzendaalcollege Gennep stapt in zeepkisten

Onderwijs 296 keer gelezen

GENNEP | Wie heeft de snelste zeepkist? Dat wordt op 17 juli bepaald tijdens de zeepkistenrace tussen middelbare scholen uit de omgeving. Voor het zover is, moeten de vervoermiddelen wel getest worden. Dat gebeurde donderdag 23 juni in Groesbeek.

Techniekdocent Femke Alaerds van Elzendaalcollege Gennep vertelt dat het spannend was of de zeepkisten racewaardig bleken te zijn. “De zeepkisten moeten voldoen aan bepaalde regels waardoor onze leerlingen goed moesten nadenken over welke technieken ze gingen toepassen. Niet alles is geoorloofd: waar de andere deelnemer met een touwtje mag sturen, moest er bij ons een heuse stuurinrichting gebouwd worden.”

Sterk Techniek Onderwijs
De race wordt georganiseerd vanuit het Montessori College in Groesbeek. Dit gebeurt vanuit Sterk Techniek Onderwijs waarbij leerlingen op allerlei manieren kennis kunnen maken met techniek. Enthousiast legt Femke uit: “Op onze school werken we met Passies en Dromen. Dat betekent dat alle eerste- en tweedejaarsleerlingen elke dinsdagmiddag twee lesuren krijgen om aan hun passie of droom te werken. Deze leerlingen werkten de afgelopen periodes dus aan hun zeepkisten. Na een goede start hadden we wat roerige periodes. Maar de leerlingen hebben zich goed herpakt en de zeepkisten beginnen nu vorm te krijgen.”
De grote vraag is nu of de leerlingen van het Elzendaalcollege goedkeuring kregen voor de echte race op 17 juli. Femke antwoordt trots: “Natuurlijk.”

Uit de krant