Wandelen met Verhalen trekt zondag naar De Gebrande Kamp tussen Milseek en Middelaar.
Wandelen met Verhalen trekt zondag naar De Gebrande Kamp tussen Milseek en Middelaar. Foto: Eigen foto

Wandelen met Verhalen trekt naar De Gebrande Kamp

Historie 140 keer gelezen

PLASMOLEN | Wandelen met Verhalen houdt van mei tot en met november de laatste zondag van de maand vrij voor uitstapjes in de omgeving van Plasmolen en Middelaar. Op zondag 25 september is natuurgebied De Gebrande Kamp het doel van Wandelen met Verhalen.

De wandeling van zondag gaat vooral door de directe omgeving van Middelaar en het natuurgebied De Gebrande Kamp. Deze keer wordt het een historiewandeling met prachtige, on-Nederlandse uitzichten op de Sint-Jansberg en de Mookerheide. De wandelaars gaan op zoek naar de reden waarom lang geleden, de eerste bewoners zich in deze streken vestigden, in dit indrukwekkende landschap. Waar leefden de voorouders van? Waar verdienden vroegere generaties in dit gebied hun brood mee? En wat is daarvan nu nog terug te vinden in het landschap? Ook zien deelnemers waar de inwoners van dit gebied in tegenwoordig hun inkomen uit halen en hoe dat in de loop van decennia veranderd is. Zo wordt ontdekt wat zich in de afgelopen eeuwen allemaal heeft afgespeeld in en rond deze dorpen.
De wandeling start om 11.00 uur bij het oude VVV-kantoor aan de Witteweg nummer 10 in Plasmolen en kost 4 euro per persoon. Aanmelden bij Theo van Brunschot, mobiel 06 20177917 of t_vanbrunschot@hotmail.com.

Uit de krant

Uit de krant